HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Ziua Internațională a Drepturilor Copilului marcată prin iluminarea în albastru a Palatului Victoria

Ziua Internațională a Drepturilor Copilului marcată prin iluminarea în albastru a Palatului Victoria
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Palatul Victoria a fost luminat în nuanțe de albastru pentru a semnala Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, conform unei declarații oficiale a guvernului.

La propunerea UNICEF, Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului este comemorată global pe 20 noiembrie anual. Această zi simbolizează ratificarea Convenţiei Naţiunilor Unite referitoare la drepturile copilului din 1989, cu România fiind unul dintre primii semnatari.

"Guvernul României este angajat să protejeze drepturile copiilor, respectiv dreptul la o viaţă sigură, la educaţie, la sănătate şi să ofere şanse egale de dezvoltare fiecărui copil. Facem tot ce ne stă în putere pentru a asigura un viitor mai bun copiilor noştri şi pentru societate, în ansamblu. România a făcut paşi importanţi în direcţia respectării drepturilor copilului. Recent, am adoptat Strategia Naţională pentru Protecţia şi Promovarea Drepturilor Copilului 2023-2027 şi Planul Naţional de Acţiune pentru Implementarea Garanţiei pentru Copii, prin care vrem să asigurăm respectarea drepturile tuturor copiilor şi să oferim sprijin celor din comunităţile vulnerabile. Continuăm să lucrăm în această direcţie împreună cu toţi partenerii, cu societatea civilă, şi cu copiii înşişi, pentru a asigura un mediu sigur tuturor copiilor. Fiecare copil este o sursă de bucurie, de inspiraţie şi de speranţă pentru viitorul nostru", declară prim-ministrul Marcel Ciolacu, citat în comunicat.

Prim-ministrul aplaudă contribuția societății civile și cooperarea dintre Guvern și UNICEF România în vederea susținerii drepturilor copilului.

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, le urează tuturor copiilor sănătate, fericire, încredere și mult curaj în urmărirea și realizarea viselor și idealurilor lor personale.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu