HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Xavi dezvăluie posibilitatea ca Lewandowski să participe la Clasico

Xavi dezvăluie posibilitatea ca Lewandowski să participe la Clasico
Sursă foto: fcbarcelonanoticias.com

Antrenorul echipei FC Barcelona, Xavi Hernandez, manifestă un optimism rezervat, declarând că se va putea baza pe cel mai valoros jucător al său, atacantul Robert Lewandowski, pentru meciul de sâmbătă din Clasico împotriva puternicei adversare Real Madrid.

În urma unei perioade dificile în ultimele săptămâni provocate de accidentările repetate, cu până la șapte jucători indisponibili, Xavi a primit vineri informații pozitive. Astfel, Lewandowski, Frenkie de Jong, Jules Kounde, Raphinha și Pedri au luat parte la antrenamentul care prefața marele meci.

Fundașul Jules Kounde și mijlocașii Pedri și Sergi Roberto nu sunt încă recuperati complet. Însă Lewandowski, De Jong și Raphinha se află pe drumul cel bun în ceea ce privește recuperarea și toate indiciile arată că golgheterul LaLiga din sezonul trecut va fi pregătit pentru a intra pe teren în meciul cu Real.

"Nu pot dezvălui acum echipa de start, dar (Lewandowski) se simte bine și voi lua o decizie mâine", a menționat Xavi într-o conferință de presă. "Este complicat (să forțezi intrarea în joc a jucatorilor accidentați) și în final doar cei care sunt 100% pregătiți vor juca mâine".

Xavi, care a fost obligat să apeleze la opt jucători de la academia de fotbal pentru meciul din Liga Campionilor cu Shakhtar Donetsk de miercuri, a apreciat performanța tinerelor speranțe ale clubului care au demonstrat că pot face față presiunii la cel mai înalt nivel.

Barcelona a reușit o victorie dificilă, scor 2-1, împotriva lui Shakhtar, datorită unui joc impresionant al lui Fermin Lopez, în vârstă de 20 de ani. Acesta devine o prezență constantă în prima echipă alături de adolescenții Lamine Yamal și Marc Guiu.

"Jucătorii crescuți în cadrul clubului aduc un plus valoric. Ei se dedică trup și suflet antrenamentelor, conștientizează importanța meciului de mâine și ce semnificatie are acesta pentru fanii noștri", a afirmat Xavi. "Există mai mult stres, emoțiile sunt mai intense, dar trebuie să le gestionezi. Trebuie să gândești lucid, dar este dificil, pentru că inima bate mai repede și adrenalina crește."

Real Madrid ocupă primul loc în clasamentul LaLiga, având același număr de puncte cu Girona - revelația sezonului, adică 25 de puncte din 10 meciuri. Barcelona se situează pe poziția a treia, cu 24 de puncte, având un avans de două puncte față de Atletico Madrid, care are însă un meci mai puțin disputat.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu