HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Vitamina esențială pe perioada iernii: trebuie să fie prezentă în dieta noastră

Vitamina esențială pe perioada iernii: trebuie să fie prezentă în dieta noastră
Sursă foto: Blogspot.com

Esentiala pentru sezonul rece: vitamina ce nu ar trebui sa lipseasca din dieta noastra

Vitamina D reprezinta un nutrient vital pentru starea noastra de sanatate, avand rolul principal in controlul nivelurilor de calciu si fosfor din organism, elemente esentiale pentru sanatatea oaselor si dintilor, conform informatiilor oferite de Rador Radio România.

Pe langa aceste functii, vitamina D contribuie la buna functionare a sistemului imunitar si nervos. Principala sursa de obtinere a acestei vitamine este expunerea pielii la soare. Insa, pe timpul iernii acest lucru poate fi dificil. De aceea, este crucial sa ne asiguram necesarul de vitamina D prin alimentatie sau suplimente. Iata cateva dintre cele mai eficiente surse de vitamina D:


  • Produsele pe baza de peste precum somonul, sardinele, codul si tonul.
  • Uleiul de peste este recunoscut pentru continutul sau bogat in vitamina D si poate fi folosit ca supliment.
  • Produsele lactate si ouale. Un aspect interesant este ca majoritatea vitaminelor si mineralelor sunt concentrate in galbenusul oului.
  • Ciupercile reprezinta o alta sursa excelenta de vitamina D.
  • Ficatul de vita - Aproximativ 90 g de ficat inabusit de vita contin 42 de unitati din aceasta vitamina esentiala. In anumite tari, unde lumina soarelui este mai putin prezenta, produsele lactate sunt imbogatite cu vitamina D.

In sezonul rece, cand riscul aparitiei diverselor afectiuni creste, este extrem de important sa ne ingrijim sanatatea si sa mentinem sistemul imunitar puternic.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu