HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Vine iarna! Avertizări de cod portocaliu și galben de ninsori

Vine iarna! Avertizări de cod portocaliu și galben de ninsori

Meteorologii anunță că în acest weekend va ninge, în mai multe județe ale țării.

 

Avertizarea de cod galben de cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului intră în vigoare sâmbătă 18 noiembrie, de la ora 08.00, și expiră duminică, 19 noiembrie, de la ora 10.00.

 

În jumătatea estică a teritoriului și la munte vor fi precipitații însemnate cantitativ, local de 25...35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte și predominant ninsori în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei unde se va depune strat de zăpadă, local consistent. În Dobrogea și în Muntenia vor fi ploi și trecător, în noaptea de sâmbătă spre duminică (18/19 noiembrie), pe arii restrânse lapoviță și ninsoare.

 

Vântul va prezenta intensificări în sud-vestul, estul și sud-estul teritoriului cu viteze de 55...65 km/h. În Subcarpații Moldovei și de Curbură, precum și la munte, temporar va fi viscol, iar rafalele vor depăși 60...80 km/h.

 

Pe parcursul zilei de duminică vântul va continua să aibă intensificări în sud-estul țării și la munte.

 

Avertizarea de cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă sub 50 m, intră în vigoare sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 18.00, și expiră duminică, 19 noiembrie, la ora 10.00.

 

În intervalul menționat local în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80...110 km/h, va ninge și va fi viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

 

Iar avertizarea de cod portocaliu de vânt puternic intră în vigoare sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 18.00, și expiră duminică 19 noiembrie, de la ora 10.00.

 

În sudul Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale în general de 85...90 km/h, iar în bazinul vestic al Mării Negre, de peste 100 km/h.

 

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin