HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Vigilență sporită de Black Friday: clienții pot ajunge pe site-uri care le clonează cardurile

Vigilență sporită de Black Friday: clienții pot ajunge pe site-uri care le clonează cardurile
Sursă foto: Dreamstime.com

Fiți cu ochii în patru când cumpărați gadgeturi la Black Friday 2023! Specialiștii avertizează cu privire la tentativele de fraudă care apar frecvent în această perioadă. Cele mai multe capcane sunt prin intermediul e-mailurilor și oferă reduceri incredibile pentru telefoane, tablete, smartwatch-uri și alte produse similare. Totuși, clienții pot ajunge pe site-uri unde cardurile lor devin ținte ale clonării, lăsându-i fără fonduri în cont.

Iată ce sugerează experții pentru a preveni orice inconvenient de Black Friday 2023, conform gadgetreport.ro:

  1. Identificați și ignorați mesajele de phishing de Black Friday 2023. Fraudele se folosesc de cupoane de discount pentru a atrage utilizatorii mai puțin precauți. Aceștia îi ademenesc pe utilizatori cu pagini false de shopping și îi induc în eroare să dezvăluie detalii ale cardului în schimbul unor produse care nu vor fi niciodată livrate.
  2. Nu achiziționați produse promovate prin e-mail-uri neprevăzute la Black Friday. Verificați autenticitatea unui magazin online pe forumuri sau printr-o simplă căutare pe motoarele de căutare. Învățați din experiențele altora.
  3. Alegeți doar magazine online cu certificate SSL la Black Friday 2023 pentru a vă putea confirma identitatea. O adresă care începe cu HTTPS și un lăcățel indică faptul că sunteți pe o pagină securizată, dar magazinele online de încredere oferă și informații despre identitate împreună cu certificatul SSL.
  4. Nu dezvăluiți codul PIN în locul codului CVV (Card Verification Value). Acesta este un număr de trei cifre scris pe partea din spate a cardului de credit sau debit. Majoritatea comercianților online îl solicită pentru a verifica dacă persoana care face tranzacția este posesorul real al cardului.
  5. Efectuați o scanare completă a sistemului înainte de a efectua o plată și asigurați-vă că este 100% sigur.
  6. Dacă tranzacția de Black Friday este finalizată și continuați să primiți mesaje de la departamentul relațiilor cu clienții al magazinului online, solicitați detalii suplimentare privind măsurile de securitate adiționale cerute de comerciant.
  7. Folosiți conexiunea de date mobile ale telefonului sau tabletei pentru achiziții online. Evitați să faceți cumpăraturi conectându-vă la o rețea Wi-Fi publică ce poate fi interceptată. Dacă trebuie neaparat să faceți asta, utilizați o soluție de plată dedicată pentru a vă conecta în siguranță la contul bancar sau pe site-urile de plăți online.
  8. Pe cât posibil, faceți cumpărături online de acasă. Este riscant să achiziționați produse în timp ce sunteți la lucru, la bibliotecă, într-o cafenea sau în laboratorul școlii unde calculatoarele pot fi folosite de alte persoane. Aceste sisteme pot fi monitorizate prin mecanisme de supraveghere.
  9. Asigurați-vă că utilizați o soluție de securitate care blochează și reclamele periculoase. Mențineți-vă întotdeauna browser-ul și soluția de securitate actualizate. Troienii bancari și virușii cu componentă rootkit sunt amenințări în creștere. Aceștia fură informații bancare, monitorizează tranzacțiile sau se autentifică în conturile bancare fără a fi detectați.
  10. Verificați-vă regulat conturile, mai ales înainte și după tranzacțiile online de Black Friday 2023, pentru a vă asigura că totul este conform așteptărilor.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin