HUB PRESS

s e î n c a r c ă

VIDEO: Momente terifiante pentru Macron, asaltat de protestatari / Confruntări între fermieri și forțele de ordine

VIDEO: Momente terifiante pentru Macron, asaltat de protestatari / Confruntări între fermieri și forțele de ordine
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Președintele francez, Emmanuel Macron, a fost ținta unui atac verbal din partea fermierilor la o expoziție agricolă de la Paris. Un număr de agricultori francezi au invadat Expoziția Agricolă Internațională din Paris în contextul protestelor actuale și înainte de vizita preconizată a lui Macron la eveniment, conform The Guardian.

Macron a fost insultat și i s-a solicitat demisia. Mai mulți ofițeri de poliție au încercat să medieze situația prin negocieri cu protestatarii, dar fără succes. Confruntarea s-a transformat rapid într-un conflict violent.

Conform relatărilor din mass-media, cel puțin un protestatar a fost reținut când tensiunile dintre manifestanți și forțele de ordine au escaladat.

Ceremonia oficială de deschidere a fost amânată, iar Emmanuel Macron s-a implicat în mai multe discuţii "încinse" cu fermierii, promiţând reduceri ale costurilor şi revizuiri ale negocierilor europene în industria alimentară, potrivit BBC și Rador Radio România.

Sâmbătă dimineaţa, Macron avea programată o întâlnire cu liderii sindicalelor agricole urmând să viziteze expoziţia ulterior. De asemenea, era planificată o întâlnire cu fermierii și comercianţii cu amănuntul, care însă au refuzat să se întâlnească cu liderul francez.  
Context

Această iarnă a fost marcată de proteste masive ale agricultorilor în numeroase țări ale UE. Nemulțumirile acestora sunt cauzate de deciziile Comisiei Europene, creșterea prețurilor resurselor materiale și tehnice în contextul scutirii de taxe vamale pentru produsele agricole din Ucraina.

Expoziţia Agricolă Internaţională de la Paris este cel mai important eveniment de acest gen din Franța. Se estimează că aproximativ 600.000 de persoane o vor vizita în decursul celor nouă zile.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu