HUB PRESS

s e î n c a r c ă

VIDEO - Revoltă populară! Manifestație în Piața Victoriei împotriva tratamentului juridic al cazului accidentului de la 2 Mai

VIDEO - Revoltă populară! Manifestație în Piața Victoriei împotriva tratamentului juridic al cazului accidentului de la 2 Mai
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Un număr de aproximativ 200 de indivizi, îmbrăcați în tricouri albe, au luat parte la protestul desfășurat sâmbătă seară în Piața Victoriei. Acesta a avut loc ca reacție la modul în care este gestionat dosarul accidentului rutier petrecut pe data de 2 Mai. Protestatarii au afișat pancarte cu mesajul "Corupția ucide". De asemenea, au fost aprinse lumini in memoria lui Sebi, tânărul decedat în urma tragediei.

Printre mesajele inscripționate pe pancartele celor aproximativ 200 de manifestanți din Piaţa Victoriei din Capitală se numără: "Cel mai iubit dintre pământeni este acum înger. Îţi vom face dreptate", "Corupţia ucide" și "Greşeala se plăteşte", potrivit news.ro.

Protestul a debutat la ora 19:00 și a fost organizat de asociaţia "Tânărul de azi, schimbarea de mâine".


Motivația acțiunii constă în nemulțumirea față de modul în care este administrată judecata cazului Vlad Pascu.

"Statul român ne-a mai demonstrat încă o dată cât de multe minusuri există şi de ce noi trebuie să ne spunem cuvântul! Pe 4 aprilie, s-a declarat «prima victorie» pentru Vlad Pascu, ceea ce ne demonstrează ce primează în stat şi cât de interpretabile sunt legile. (...) Justiţia nu este de partea noastră, ci pledează pentru apărarea vinovatului. Justiţia nu a luat fiecare aspect important în considerare, ci a ales să pună întrebări ce nu îşi au locul într-o sală de judecată. În urma accidentului ce a soldat cu victime, judecătoarea se întreabă dacă una dintre victime este în sală. Noi, dar şi cei pentru a căror dreptate luptăm, nu merită asta", este mesajul comunicat de organizatori.

Aceștia susțin că statul are obligația de a asigura siguranța cetățenilor pe stradă."Facem apel la toţi cetăţenii să fie alături de noi"

"Cum aceasta nu există, facem apel la toţi cetăţenii să fie alături de noi pentru a ne spune cuvântul şi pentru a le face dreptate lui Sebi şi Robertei", afirmă organizatorii protestului.


Vlad Pascu a fost trimis în instanța de judecată în luna octombrie acuzat de ucidere din culpă, vatămare corporală din culpǎ și părǎsirea locului accidentului. Acesta este acuzat și de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive. La termenul din 14 martie, instanța a acceptat solicitarea lui Vlad Pascu de judecare în procedură simplificată, care reduce pedeapsa cu o treime.

La audierea din 4 aprilie, Judecătoria Mangalia a respins cererea de schimbare a încadrării juridice în omor calificat.

Părinții victimelor critică comportamentul judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu. Aceștia au declarat presei că la intrarea în sala de judecatǎ aceasta ar fi mestecat gumǎ. Ulterior, judecătoarea a solicitat buletinul tânărului decedat în urma accidentului rutier, fără să știe că acesta nu mai este în viațǎ.

Inspecţia Judiciară s-a autosesizat în cazul judecǎtoarei Ioana Ancuţa Popoviciu.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu