HUB PRESS

s e î n c a r c ă

VIDEO | O familie din Mehedinți a avut un șoc dezgustător când a descoperit un conținut oribil într-o conservă cumpărată de la Carrefour

VIDEO | O familie din Mehedinți a avut un șoc dezgustător când a descoperit un conținut oribil într-o conservă cumpărată de la Carrefour
Sursă foto: captura youtube

O familie din Mehedinți a făcut recent o achiziție neplăcută de conserve de pește în sos de roșii, care i-a lăsat cu un gust amar. La deschiderea cutiilor, au descoperit cu surprindere că peștele nu era singurul locatar - niște nevertebrate inferioare înotau în sos. Dezgustată, familia a luat atitudine și a cerut clarificări pentru această situație inacceptabilă.

Astfel, siguranța alimentară pare să fie în pericol chiar și atunci când vine vorba de produsele ambalate, care sunt presupuse a fi bine controlate și verificate.

În Mehedinți s-a petrecut un incident ciudat, unde o familie a cumpărat mai multe conserve de pește în sos roșii dintr-un hipermarket local. Totul părea normal până la deschiderea primei cutii.

Familia a fost alarmată când au observat mișcările neobișnuite din sosul de roșii și ulterior au realizat că acestea erau cauzate de viermi. Șocați, clienții au filmat întreaga scenă și au publicat-o pe rețelele sociale unde videoclipul a ajuns viral. Televiziunea locală a preluat materialul video și a tras un semnal de alarmă asupra riscului la care este expus consumatorul, indiferent de produsul achiziționat.

"Ruşine să le fie! Uitaţi ce mănăncă oamenii! Uite cum merg viermii prin cutia de peşte! Uitați, Carrefourul ăla mare din Drobeta- Turnu Severin. Rușine la patronul care e de acolo, rușine mare. Muncește omul, cumpără o cutie de pește și uitați și dumneavoastră ce mănâncă. O țară vai de mama ei, de prăpădiți, vai de om", au declarat clienții afectați în videoclipul publicat.

Carrefour, sancționată cu amenzi considerabile în mai multe magazine

Printre neregulile constatate se numără și păstrarea incorectă a produselor la temperaturi necorespunzatoare, descoperirea unor alimente alterate și a unor produse expirate. Controlul efectuat la Carrefour Târgu Jiu a rezultat într-o amendă de 12.000 de lei, iar la Carrefour Cluj amenda a fost semnificativ mai mare - 60.000 lei.

"Ca urmare a unei acțiuni de control ce a fost efectuată de către comisarii din cadrul CJPC Gorj la un punct de lucru de pe raza municipiului Târgu Jiu ce aparține Carrefour (Artima SA) au fost constatate, în principal, următoarele abateri:

  • Nu se respectau temperaturile de păstrare pentru diverse produse alimentare;
  • Erau expuse la comercializare diverse produse alimentare depreciate, cu modificări organoleptice de alterare;
  • Au fost identificate produse alimentare expirate, cu data durabilității minimale depășită.

Pentru aceste abateri, operatorul economic a fost sancționat contravențional cu amenzi în valoare totală de 12.000 lei, fiind oprite definitiv de la comercializare și retrase din circuitul consumului uman produse alimentare în valoare de 860 lei", au declarat reprezentanții Comisariatul Județean pentru Protectia Consumatorilor Gorj.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin