HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Verificări masive la nivel național - Se suspectează că în România există sute de mii de persoane care pretind fals că au dizabilități/ ACTUALIZARE

Verificări masive la nivel național - Se suspectează că în România există sute de mii de persoane care pretind fals că au dizabilități/ ACTUALIZARE
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Surse guvernamentale au declarat pentru stiripesurse.ro că Ministerul Muncii a ordonat, prin intermediul agențiilor subordonate, inspecții extensive la nivel național în ceea ce privește dosarele de dizabilitate.


Până în prezent, agențiile care se află sub tutela Ministerului Muncii au efectuat controale în județul Ilfov, ca urmare a unei sesizări.


S-a examinat un lot de 1700 de dosare și s-a constatat că peste 1400 dintre acestea prezintă anomalii.

În urma acestor verificări, alte entități competente au fost notificate, începând cu comisiile medicale de evaluare și terminând cu parchetele. În viitorul apropiat, indivizii afectați vor fi supuși unei reevaluări medicale.


Conform informațiilor provenite din surse guvernamentale, investigațiile desfășurate de instituțiile aflate sub jurisdicția Ministerului Muncii vor fi extinse inițial în județele unde sunt raportate cele mai multe cazuri de persoane cu dizabilități.


UPDATE - Declarațiile premierului Ciolacu:

"(Această inspecție) a fost realizată ca răspuns la anumite sesizări și au existat foarte multe dosare. Avem o singură problemă: numărul persoanelor cu handicap a ajuns la 800.000. Suntem lideri în Europa. Eu nu cred asta. Este total inadecvat ca persoanele cu probleme medicale să fie supuse acestor discuții în spațiul public", a declarat Marcel Ciolacu.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu