HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Verdictul omului lui Viktor Orban: Talibanii sunt cei care decid cine are acces în Europa

Verdictul omului lui Viktor Orban: Talibanii sunt cei care decid cine are acces în Europa
Sursă foto: captură TV

Conform unui raport al Rador Radio România, consilierul principal pe probleme de securitate internă al premierului ungar a afirmat că nu guvernele naționale europene controlează cine poate intra în Europa, ci guvernul taliban care supraveghează traficanții de persoane.

György Bakondi a subliniat că aceasta este o perspectivă îngrijorătoare, având în vedere că pot fi introduși numeroși agenți care sunt activați la comandă și infractori printre imigranții ilegali. Acesta a adăugat că s-a dezvoltat o situație de securitate publică inimaginabilă pe partea sârbă a frontierei sârbo-ungare, în localitățile locuite și de maghiari, după ce traficanții de persoane afgani au încercat tot mai mult să preia teritoriul controlat anterior de traficanții sirieni și marocani. Confruntările cu arme automate și grenade au devenit obișnuite, forțând poliția să intervină.

György Bakondi a menţionat că autorităţile ungare au capturat un număr crescând de traficanţi de persoane cu legaturi cu serviciile secrete afghane, agențiile responsabile cu aplicarea legilor şi guvernul. Acesta a subliniat faptul că guvernul taliban are interes să maximizeze utilizarea rutei de trafic de persoane prin Ungaria pentru a obține profituri financiare și informații despre organizațiile care operează în acest teritoriu. "Ei vor să influențeze ce naționalități și ce organizații teroriste pot trece granița", a adăugat Bakondi.

În ceea ce privește atacul terorist de la Paris din urmă cu opt ani, consilierul principal a observat că diferența dintre situația de securitate de atunci și cea actuală este că sute de mii de oameni protestează în Europa de Vest în favoarea Hamas. Orașele mari europene au o populaţie musulmană semnificativă, iar cu cât aceasta este mai mare, cu atât este mai ușor pentru agenți infiltrați să se ascundă printre locuitori.

"Teroriștii din Paris erau imigranţi din a treia generaţie care, la întoarcerea lor din Statul Islamic, s-au amestecat cu imigranţi sirieni", a precizat György Bakondi marţi, în timpul emisiunii Mokka difuzată pe postul TV2 al Ungariei.

Bakondi a adus în discuţie şi cazul tunisianului care a ucis doi suporteri suedezi ai fotbalului în Belgia pe 16 octombrie şi care a ajuns ilegal în țară, s-a ascuns printre localnici şi apoi a comis un act de terorism.

Consilierul principal pe probleme de securitate internă al prim-ministrului ungar a concluzionat că "intrarea necontrolată a persoanelor neidentificate prin intermediul criminalității organizate constituie o amenințare gravă la adresa securității publice și naționale în Europa".

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu