HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Vera Jourova a convocat o întâlnire cu liderii din Justiție: DNA a garantat o luptă intensă împotriva corupției

Vera Jourova a convocat o întâlnire cu liderii din Justiție: DNA a garantat o luptă intensă împotriva corupției
Sursă foto: Stiri Pe Surse

La o întâlnire cu liderii din domeniul justiției, Vera Jurova, Comisarul European, a evidențiat importanța de a menține angajamentul României pentru modernizarea sistemului său judiciar. Marius Voineag, șeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a subliniat contribuția crucială pe care DNA a avut-o în lupta împotriva corupției și în reformarea sistemului de justiție.

"Luni, 30 octombrie 2023, Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Marius Voineag a fost prezent la o ședință organizată de ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, și Vicepreşedintele Comisiei Europene, Vera Jurova. În cadrul acestei întâlniri, cei doi oficiali au discutat despre Mecanismul european privind statul de drept și reformele din domeniul justiţiei. Comisarul european a punctat importanța continuării parcursului României spre modernizarea sistemului său judiciar", informează DNA.

De asemenea, Procurorul-şef al DNA a oferit detalii specifice despre activitatea recentă a DNA. El a pus accent pe modificările adoptate în abordarea activităților Direcției conform proiectului de management și pe reorganizarea actualmente în curs de implementare după adoptarea noului Regulament de Ordine Interioară. Mai mult decât atât, el a subliniat importanța creșterii abilităților de investigare a actelor grave de corupție și recuperarea efectivă a bunurilor obținute prin infracțiuni, cu un impact profund descurajator asupra comiterii actelor de corupție.

"Direcţia Naţională Anticorupţie a avut un rol central în procesul extins de combatere a corupţiei şi reformarea sistemului judiciar. Acest lucru a dus, după aproape 15 ani, la ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare, introdus odată cu aderarea României la U.E. în 2007. Este un pas extrem de important pentru întărirea statului de drept și confirmarea eforturilor susținute pe care întreg sistemul judiciar le-a depus. Aceasta reafirmă importanţa combaterii corupţiei la nivel înalt, necesară pentru dezvoltarea durabilă a societăţii.", a declarat procurorul-şef al DNA, Marius Voineag.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu