HUB PRESS

s e î n c a r c ă

USR susține că Nehammer încălcă drepturile cetățenilor români prin oprirea aderării la Schengen

USR susține că Nehammer încălcă drepturile cetățenilor români prin oprirea aderării la Schengen
Sursă foto: Arcpublishing.com / Reuters

Luni, USR a apelat la parlamentarii austrieci din Grupul de prietenie Austria - România, în timpul vizitei lor la Parlament, să intervină pentru modificarea deciziei partidului cancelarului Nehammer care blochează aderarea României la Schengen.

"Sperăm ca această delegaţie să poată transmite un mesaj ferm partidului condus de Nehammer: trebuie să renunţaţi la retorica cinică care obţine susţinere temporară prin încălcarea drepturilor a milioane de români. Trebuie să aveţi curajul să corectaţi o decizie injustă care a alimentat deja creşterea discursului extremist în România", a subliniat vicepreședinta grupului de prietenie și deputata USR Diana Buzoianu, conform unui comunicat trimis AGERPRES.

Comunicatul menționează că pe lângă asigurarea respectării drepturilor cetățenilor români, Austria ar beneficia economic dacă România ar fi inclusă în Schengen, potrivit Agerpres.


"Ne confruntăm cu o retorică cinică, care obține sprijin electoral pe termen scurt, dar prejudiciază milioane de români. În mod obiectiv, România îndeplinește criteriile pentru aderarea la Spațiul Schengen de ani buni. Austria are multe beneficii economice datorită relațiilor de afaceri cu partenerii din România. Peste 130.000 de români contribuie la economia Austriei și sunt o parte importantă a comunităților locale", a adăugat deputata USR, conform aceleiași surse.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu