HUB PRESS

s e î n c a r c ă

USR se autodistruge politic în văzul publicului (Opinie)

USR se autodistruge politic în văzul publicului (Opinie)
Sursă foto: pharmajet.com

În momentul în care, pentru o lungă perioadă de timp, ai fost simbolul luptei împotriva corupției, strigând vehement "nu vrem condamnați în funcții publice" și te-ai prezentat cu mândrie tuturor - fie că erau în țară sau peste hotare - afirmând că ești unicul partid cu membri integri, inteligenți și mai ales onesti, dar la prima provocare acuzi cu "obraznicie de PSD" că "securiștii se răfuiesc" și că DNA ar fi ignorat situația "dacă nu ar fi devenit instrumentul Sistemului siloviki"(Ghinea) sau că ”există indicii alarmante recente despre intervențiile politice în Justiție” (acuzatul Voiculescu) sau că ”nu ne vor intimida. Ne-au transmis mesaje să ne calmăm!” (Drulă, președinte USR), atunci chiar asta înseamnă să devii nesemnificativ în politică.

Dublul standard, noi și ceilalți, DNA este bun când îi prinde pe alții, dar este rău când “lansează dosare politice” împotriva propriilor noștri membri. În esență, a arunca un butoi plin de gunoi drept în fața propriilor susținători - cei care te-au urmat pe scena publică și au crezut cu sinceritate că lupta împotriva corupției nu se va opri atunci când unul dintre ai noștri este interogat de procurori - înseamnă pur și simplu sinucidere politică.

Ceea ce USR tocmai a realizat politizând o temă legitimă pentru toți românii: de ce statul român, prin intermediarii săi, a risipit 1 miliard de euro pe niște doze de vaccin pe care era evident că nu le vom folosi, în loc să construim spitale, autostrăzi și școli...

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu