HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Unitatea medicală de Boli Infecţioase din Iaşi, cu peste 300 de paturi, a obținut una dintre cele mai înalte acreditări la nivel național pentru asistența acordată anual.

Unitatea medicală de Boli Infecţioase din Iaşi, cu peste 300 de paturi, a obținut una dintre cele mai înalte acreditări la nivel național pentru asistența acordată anual.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Consiliul Judeţean Iaşi a anunţat miercuri că Spitalul de Boli Infecţioase ”Sf. Parascheva” Iaşi a primit acreditare de la Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate, cu un punctaj printre cele mai ridicate la nivel național. Spitalul găzduiește peste 300 de paturi și oferă servicii medicale pentru mai mult de 7.500 de pacienți pe an, conform news.ro.

"Spitalul de Boli Infecţioase ”Sf. Parascheva” face parte din categoria a II-a de acreditare, potrivit Ordinului Preşedintelui Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS). În urma evaluării criteriilor și standardelor verificate în procesul de acreditare efectuat de ANMCS, spitalul din Iași a obținut un scor total de 94,82%, unul dintre cele mai bune din ţară", ne informează Consiliul Județean Iași.

Sursa citată menționează că, după cum se afirmă în raportul de acreditare, "această certificare confirmă efortul depus de întreg corpul medical pentru ca serviciile medicale oferite să corespundã nevoilor populației deservite și să asigure condițiile de siguranță pentru pacienți, personal și mediu".

"Acreditarea obţinută în urma unei evaluări care ne-a adus un punctaj foarte bun este rezultatul eforturilor din ultimii ani ai întregii echipe care s-a pus în slujba pacientului spre redarea sănătăţii acestuia. Totodată este şi o confirmare oficială a devotamentului şi implicării noastre permanente în a asigura servicii medicale sigure şi eficiente, fie că vorbim de una dintre cele mai grele perioade medicale din ultimii ani, cea pandemică, fie că vorbim de cea de după. Acest rezultat ne ambiţionează să continuăm proiectele de modernizare începute în unitatea noastră medicală, pe care le derulăm cu sprijinul Consiliului Judeţean, dar ne şi obligă totodată să asigurăm în permenţă un înalt standard al serviciilor medicale", a declarat dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Sf. Parascheva” Iaşi.

Spitalul găzduiește 310 paturi și oferă anual asistența medicala pentru aproximativ 7.500 de pacienți din regiunea Moldovei.

În prezent, spitalul dispune de șase secții organizate în sistem pavilionar și cabinete medicale integrate unde lucrează medici specializați în boli infecțioase, ATI, pneumologie, gastroenterologie, ORL, dermatovenerologie. Acesta asigură o îngrijire multidisciplinară a pacienților.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu