HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Unde se așteaptă iarna în următoarele două săptămâni - prognoza meteo

Unde se așteaptă iarna în următoarele două săptămâni - prognoza meteo
Sursă foto: facebook.com

Conform prognozei pentru următoarele două săptămâni, transmise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), temperaturile minime se vor apropia de zero grade, iar vremea va deveni mai rece treptat și în timpul zilei.

Banat

În perioada analizată, temperaturile diurne vor prezenta o creștere inițială, cu medii care vor ajunge la 17 grade pe 14 noiembrie, pornind de la valori în jurul a 12 grade. După această dată, maximele vor scadea până aproape de 8 grade pe 18 și 19 noiembrie, urmate apoi de o nouă creștere spre 14 grade pe 21 noiembrie. În restul perioadei analizate, valorile diurne vor coborî până spre medii aproximative de 6 grade, cu o creștere ușoară spre finalul celei de-a doua săptămâni prognozate.

Noaptea, în prima săptămână vom vedea variații semnificative ale temperaturilor care vor oscila între 0 și 8 grade între datele de 13 și 20 noiembrie. În ultima săptămână a prognozei vremea va începe să se răcească treptat cu minime ce se vor situa în jurul valorilor de zero sau un grad pe data de 26 noiembrie. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în aproape toate zilele din perioada analizată.

Crișana

În Crișana, temperaturile diurne vor crește inițial de la medii de 8 - 9 grade spre 14 grade pe data de 14 noiembrie, urmate apoi de o scădere spre valori în jurul a 7 grade pe data de 19 noiembrie. În prima jumătate a celei de-a doua săptămâni prognozate, mediile maximelor se vor situa între 9 și 12 grade, cu o scădere treptată spre valori în jurul a 5 grade pe data de 24 noimebrie. Minimele vor prezenta o creștere initială de la medii aproximative ale valorilor termice nocturne de zero grade pe data de 13 noiembrie, ajungând la valori în jurul a 8 grade pe data de 15 noiembrie. După această dată, mediile minimelor vor oscila între -1 și 5 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în aproape toate zilele din perioada analizată.

Transilvania

În Transilvania, temperaturile diurne vor scadea inițial din zona valorilor termice medii diurne aproximative ale valorilor termice nocturne ale intervalului până spre valori în jurul a cinci grade pe data de 19 noiembrie. Ulterior acestei date, mediile maximelor vor crește până spre 9 - 10 grade în perioada 20 – 22 noiembrie, pentru ca apoi să oscileze ușor de la o zi la alta între 4 și 7 grade. Mediile minimelor vor avea un parcurs similar cu cel al maximelor, crescând inițial de la -2 grade pe data de 13 noiembrie până spre valori în jurul a cinci sau șase grade pe data de 16 noiembrie, urmate apoi de o scădere treptată spre zero grade pe data de 20 noiembrie. În a doua săptămână prognozată, mediile minimelor vor continua să scadă până spre -2 grade pe data de 26 noiembrie. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în zilele de 15 și 16 noiembrie, precum și în zilele de 18,19,22,23 și24 noimebrie.

Maramureș

În Maramureș temperaturile diurne vor prezenta o creștere inițială din zona valorilor medii aproximative ale valorilor termice diurne ale intervalului până spre valori în jurul a treisprezece grade pe data de14 noiembrie. Ulterior acestei date, maximele vor începe să scadă treptat ajungând la valori apropiate ale valorilor medii diurne ale intervalului până spre valori în jurul a şase grade pe data de19 noimebrie. În cea de-a doua săptămână prognozată, valorile diurne vor oscila de la o zi la alta între patru și nouă grade. Minimele vor crește inițial din zona valorilor medii aproximative ale valorilor termice nocturne ale intervalului până spre valori în jurul a şapte sau opt grade pe data de15 noiembrie. În intervalul 16-22 noimebrie mediile minimelor vor oscila între zero și cinci grade, iar după data de 22 noiembrie acestea vor scădea treptat până spre -2...-1 grad la sfârșitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în aproape toate zilele din perioada analizată.

Moldova

În Moldova temperaturile diurne vor prezenta o scădere inițială din zona valorilor medii aproximative ale valorilor termice diurne ale intervalului până spre valori în jurul a opt grade pe datele de18 și19 noimebrie. Ulterior acestei date, mediile maximelor vor crește până spre douasprezece sau treisprezece grade pe data de21 noimebrie, pentru ca apoi să oscileze ușor între cinci și şapte grade. Minimele vor crește inițial din zona valorilor medii aproximative ale valorilor termice nocturne ale intervalului până spre valori în jurul a şapte grade pe data de15 noimebrie. În perioada 16-26 noimebrie acestea vor fi cuprinse între -2 și trei grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în datele de 21 și 22 noiembrie. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în zilele de15 și16 noimebrie, precum și în zilele de18 și19 noimebrie.

Dobrogea

În Dobrogea temperaturile diurne vor prezenta o creștere inițială din zona valorilor medii aproximative ale valorilor termice diurne ale intervalului până spre valori în jurul a optsprezece grade pe data de14 noimebrie. Ulterior acestei date, maximele vor începe să scadă treptat ajungând la valori apropiate ale valorilor medii diurne ale intervalului până spre valori în jurul a opt grade pe data de19 noimebrie. După data de19 noimebrie, maximele vor crește până spre patrusprezece grade pe data de21 noimebrie, pentru ca apoi să oscileze ușor între opt și doisprezece grade. Minimele vor crește inițial din zona valorilor medii aproximative ale valorilor termice nocturne ale intervalului până spre zece grade pe data de15 noimebrie. În perioada 16-26 noimebrie acestea vor fi cuprinse între doi si opt grade, cele mai mici valori urmând a se înregistra in nopțile de20,24,25și26 noimebrie. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în zilele de16 noimebrie, precum și în zilele de18 și19 noimebrie.

Muntenia

În Muntenia perioada analizată va fi caracterizată de variații termice semnificative, atât pentru maxime cât și pentru minime. Astfel, în intervalul 13-19 noimebrie mediile maximelor vor oscila între nouă și optsprezece grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra pe data de14 noimebrie. În perioada 20-26 noimebrie acestea vor oscila între opt și patrusprezece grade, cu cele mai mari valori în zilele de20 și21 noimebrie. Minimele vor crește inițial din zona valorilor medii aproximative ale valorilor termice nocturne ale intervalului până spre şapte sau opt grade pe data de15 noiembrie. În perioada 16 -26 noiembrie acestea vor fi cuprinse între zero si cinci grade, cele mai mici valori urmând a se înregistra in nopțile de24,25și26 noiembrie. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în zilele de15 și16 noiembrie, precum și în zilele de18 și19 noiembrie.

Oltenia

În Oltenia temperaturile diurne vor prezenta o creștere inițială din zona valorilor medii aproximative ale valorilor termice diurne ale intervalului până spre valori în jurul a optsprezece grade pe data de14 noimebrie. Ulterior acestei date, maximele vor începe să scadă treptat ajungând la valori apropiate ale valorilor medii diurne ale intervalului până spre valori în jurul a zece grade pe data de19 noimebrie. După data de19 noimebrie, maximele vor crește până spre patrusprezece grade, pentru ca apoi să oscileze ușor între opt și doisprezece grade. Minimele vor crește inițial din zona valorilor medii aproximative ale valorilor termice nocturne ale intervalului până spre şapte sau opt grade pe data de15 noiembrie. În perioada 17-26 noiembrie acestea vor fi cuprinse între zero si cinci grade, cele mai mici valori urmând a se înregistra in nopțile de20,24,25și26 noiembrie. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată între 15 – 19 noiembrie, precum și între 23- 25 noiembrie.

La munte

În zonele montane temperaturile vor prezenta variații semnificative cu mediile maximelor cuprinse între -1 și şapte grade in intervalul 13-19 noimebrie și între zero și cinci grade in perioada 20 -26 noimebrie; respectiv mediile minimelor între -5 și doi grade in intervalul 13-19 noimebrie, și între -3 și zero grade in a doua săptămână prognozată. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în special în intervalul 15-19 noimebrie, precum și în zilele de22,23și24 noimebrie.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin