HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Un șofer din Ucraina a fost surprins de polițiștii de la Vama Siret cu țigări ilegale ascunse între croissante.

Un șofer din Ucraina a fost surprins de polițiștii de la Vama Siret cu țigări ilegale ascunse între croissante.
Sursă foto: captură YouTube

Un conducător auto din Ucraina a fost surprins de ofițerii vamali de la Siret cu 147.500 de pachete de țigări ilegale, în valoare de 300.000 de euro, ascunse într-un TIR care transporta oficial croissante din Ucraina.

Conform informațiilor furnizate de Poliția de Frontieră, sâmbătă, în jurul orei 21:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, situat în județul Suceava, un bărbat ucrainean în vârstă de 64 de ani s-a prezentat pentru controlul rutinier al vehiculului său. Acesta conducea un ansamblu rutier compus din cap tractor și remorcă, având numărul de înmatriculare ucrainean.

În urma primelor verificări efectuate s-a dovedit că individul transporta croissante din Ucraina, conform documentelor oficiale ale mărfii.

Pe baza analizei specifice a riscului efectuate, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au declanșat o inspecție amănunțită asupra vehiculului. Exista suspiciunea că acesta ar fi putut conține o cantitate semnificativă de țigarete provenite din Ucraina.

Astfel au fost găsite mai multe cutii cu țigarete, ascunse astfel încât să nu fie detectate la controlul vamal, dispuse după paleți cu croissante.

În urma inventarierii țigaretelor s-a constatat că acestea numără un total de 147.500 de pachete, provenite din duty free, în valoare de peste 1.450.000 lei (295.000 euro), dacă ar fi fost vândute pe piață.

Întregul lot de țigarete a fost confiscat de către polițiștii de frontieră și TIR-ul, evaluat la 107.800 lei, a fost reținut la sediul Sectorului Poliției de Frontieră pentru continuarea cercetărilor.

În acest caz, ofițerii de frontieră suceveni desfășoară investigații privind comiterea infracțiunilor de contrabandă și utilizarea documentelor false.

Cercetările sunt efectuate sub supravegherea directă a unui procuror din cadrul Parchetului adiacent Judecătoriei Rădăuți și în funcție de rezultatele acestora vor fi luate măsurile legale adecvate.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu