HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Un polițist britanic ar putea deține singura fotografie autentică cu un extraterestru: nu există indicii de fals.

Un polițist britanic ar putea deține singura fotografie autentică cu un extraterestru: nu există indicii de fals.
Sursă foto: gadgetreport.ro

Unul dintre cele mai fascinante evenimente legate de extratereștri s-a petrecut în 1987, în Ilkley Moor, o regiune montană din Yorkshire, Marea Britanie. Philip Spencer, un fost ofițer de poliție britanic pensionat, nu a anticipat că într-o dimineață va avea o întâlnire cu o ființă extraterestră pe care o va imortaliza cu aparatul său foto.

Evenimentul a avut loc pe 1 decembrie 1987. În orele matinale ale zilei, Spencer și-a luat la revedere de la familia sa pentru a se întâlni cu socru său ce locuia în Moor.

Ilkley Moor este un teritoriu montan destul de neobișnuit, plin de vestigii arheologice datând din epoca bronzului. Este notoriu pentru legendele despre creaturi stranii care umblă noaptea și lumini inexplicabile care au fost observate ieșind din ceață.

Zona este situată la doar 21 mile distanță de baza militară RAF Menwith hill, unde s-au semnalat mai multe observații de OZN-uri.

Fotografia realizată de Philip Spencer - Conform descrierii lui Spencer, entitatea avea ochi mari și negri, urechi ascuțite și brațe anormal de lungi
O întâlnire misterioasă învăluită în ceață

Era întunecat când Spencer și-a început călătoria. Avea la el o busolă pentru a se orienta în ceața groasă și un aparat foto, cu speranța de a captura peisajele pitorești din Moor.

În timp ce traversa zona cunoscută sub numele de White Wells, un oraș din secolul al XVIII-lea, a fost distras de un lucru neobișnuit. A observat o creatură micuță, cu brațe lungi, care semăna ca formă cu o maimuță.

În mod neașteptat, creatura a făcut un gest ciudat cu brațul drept, ca și cum îi făcea semn lui Spencer. Acesta este momentul pe care l-a surprins cu aparatul său foto înainte ca entitatea să dispară după dealuri.

Ceea ce s-a petrecut ulterior este cu adevărat șocant. Spencer a relatat că a urmărit imediat creatura, dar, din nefericire, a pierdut-o. Mai târziu, el a afirmat că a vazut o navă spațială în formă de dom care s-a ridicat din mlaștinile moorului și s-a volatilizat pe cer.

Conform descrierii lui Spencer, ființa avea ochi mari și negri, urechi ascuțite și brațe anormal de lungi
Ce spun specialiștii?

Spencer a ajuns în satul socrului său și a fost uluit să vadă ora la ceasul bisericii. Era deja 10 dimineața și nu înțelegea cum pierduse 2 ore.

S-a gândit că poate avusese halucinații. Dar îndoielile lui au dispărut după ce a dezvoltat fotografiile pe care le realizase. A primit confirmarea că entitatea din fotografie era reală, deși imaginea era neclară.

Negativul a fost analizat ulterior de diverși experți în OZN-uri, iar aceștia nu au identificat niciun semn de falsificare. Asta indică faptul că Spencer a capturat o imagine autentică a creaturii extraterestre.

Specialistul în OZN-uri Nigel Mortimer a reanalizat fotografia lui Spencer în 1998. El a declarat pentru The Sun:

„Am încercat să fac această analiză de ani de zile. Și nu este vorba doar de această fotografie – au existat rapoarte despre alte fenomene în acea zonă de ani de zile. Am vorbit cu niște americani săptămâna trecută și mi-au spus că ei consideră acest caz din Ilkley ca fiind al doilea după cazul Roswell din SUA ca dovadă a existenței extraterestrilor.”
Vise ciudate
După incident, Spencer a început să aibă vise ciudate în care vedea un cer înstelat. Apoi s-a întrebat ce s-ar fi putut întâmpla cu el în timpul dispărut. A fost sfătuit de investigatorii OZN să se supună la hipnoză.

El și-a amintit că creatura s-a apropiat de el înainte de a face o fotografie. El a spus (sub hipnoză):

„Mă plimbam de-a lungul mlaștinii. Este destul de vânt. Sunt o mulțime de nori. Mergând spre copaci, văd ceva micuț, pot spune, dar e verde. Se mișcă spre mine. Oh! Nu mă pot mișca, sunt blocat! Vine în continuare spre mine. Și tot nu mă pot mișca… Sunt blocat, și totul a devenit neclar. Eu… plutesc în aer… Vreau să cobor! Și aceste lucruri verzi merg în fața mea, și nu-mi place.
Tot nu mă pot mișca. Mă duc după colț și chestia asta verde în fața mea. Oh, Doamne, vreau să mă dau jos. E o… e o… e o chestie mare, o farfurie argintie, și e o ușă în ea, și nu vreau să intru acolo! Totul a devenit negru acum…”

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu