HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Un parlamentar PNL a avut o reacție aprigă în Parlament, în timpul dezbaterii Legii pensiilor: A criticat USR și AUR

Un parlamentar PNL a avut o reacție aprigă în Parlament, în timpul dezbaterii Legii pensiilor: A criticat USR și AUR
Sursă foto: Stiri Pe Surse

În cadrul dezbaterii referitoare la proiectul legii pensiilor, care a avut loc luni în plenul Camerei, Tudor Polak, deputat liberal, a declarat că membrii USR și AUR preferă să genereze "zgomot", într-un context în care noua legislație privind pensiile elimină inegalitățile și se bazează pe principiul contributivității.

"Suntem în mijlocul unei discuții extrem de importante. (...) Dragilor colegi din alianța USR - AUR, v-ați decis, nu doar astăzi, dar și în ultimele săptămâni, să recurgeți la ceea ce vă caracterizează cel mai mult: să creați zgomot într-o situație unde avem o lege care, actualmente, înlătură inechităţile şi se fundamentează pe contributivitate", a afirmat Tudor Polak.

El a evidențiat că adoptarea acestei legi va duce la creșterea punctului de pensie cu 13.8%, începând cu data de 1 ianuarie.


"Odată cu implementarea acestei creșteri, Partidul Naţional Liberal va fi reușit ca în decursul celor patru ani cât a fost la guvernare să majoreze punctul de pensie cu 60%, din 2019 până în 2023, ajungând de la suma de 1.275 lei la 2.032 lei. Această majorare este una fără egal în ultimii 32 de ani de conducere în România și pot să vă garantez că, cu siguranţă, vom identifica soluțiile necesare pentru a mări din nou veniturile pensionarilor și ale tuturor cetățenilor români, aspect care se pare că nu vă preocupă", a declarat Polak.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu