HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Un europarlamentar bulgar afirmă că nu vor fi acceptați în Schengen până la alegerile parlamentare din Austria.

Un europarlamentar bulgar afirmă că nu vor fi acceptați în Schengen până la alegerile parlamentare din Austria.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

"Nu anticipăm aderarea la Schengen până la desfășurarea alegerilor parlamentare din Austria în 2024", a afirmat Andrei Kovacev, eurodeputatul bulgar al PPE, într-o conferință de presă la Strasbourg.

Kovacev a explicat că Austria nu a exprimat nicio preocupare cu privire la includerea Bulgariei în zona Schengen până în noiembrie anul trecut. Cu toate acestea, după o declarație făcută de ministrul austriac de interne, situația s-a transformat radical, conform BTA.

"Ministrul lor de interne a considerat că acest subiect ar putea aduce un câștig procentual suplimentar care ar putea îmbunătăți performanțele lor electorale locale", a detaliat Kovacev. El a continuat spunând că după această declarație, nu mai exista cale de întoarcere.

În ceea ce privește poziția Olandei, care exercită și ea dreptul de veto asupra aderării Bulgariei, Kovacev susține că aceasta nu are legaturi directe cu problema Schengen. Motivul principal invocat de ei este abuzul sistemului social olandez de către un număr mare de cetateni bulgari.

După opinia eurodeputatului bulgar, nu exista posibilitatea ca România să fie separată de Bulgaria în contextul aderării la Schengen. Acest lucru ar implica crearea unei frontiere externe a Uniunii Europene de-a lungul Dunării.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu