HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Un bărbat și o femeie au fost reținuți pentru presupusa implicare într-un trafic internațional de mașini de lux furate, prin fraudarea companiilor de asigurări din diferite țări.

Un bărbat și o femeie au fost reținuți pentru presupusa implicare într-un trafic internațional de mașini de lux furate, prin fraudarea companiilor de asigurări din diferite țări.
Sursă foto: thetimes.co.uk

Doi indivizi, un bărbat şi o femeie de origine străină, au fost arestaţi preventiv de către forțele de ordine din București. Aceștia sunt suspectați într-un caz de contrabandă internațională cu mașini de lux, sustrase din diverse țări. Prin intermediul falsificarii unor documente și prin escrocheria companiei de asigurare, vehiculele ar fi fost comercializate către cumpărători nevinovați. În acest moment, se desfășoară investigații privind traseul a 5 automobile de lux, cu o valoare totală estimată la aproximativ 400.000 de euro, conform news.ro.

Forțele Poliţieneşti ale Capitalei au comunicat joi că ofiţerii din cadrul Serviciului Furturi Autovehicule au executat miercuri trei mandate de percheziţie domiciliară şi opt mandate de aducere la audieri în Bucureşti şi judeţul Ilfov. Acest lucru s-a realizat în contextul unui dosar penal care vizează înşelăciunea, falsul intelectual şi uzul de fals, prejudiciu estimat la 400.000 euro.

"Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că persoane cu cetatenie straina ar desfăşura activitati infractionale privind traficul internaţional cu autoturisme de lux, care ar fi sustrase din mai multe ţări, având ca mod de operare fraudarea asiguratorului și introducerea lor pe teritoriul României. Din cercetări, s-a stabilit că, prin falsificarea documentelor de provenienţă a mașinilor și folosirea acestor documente la omologarea lor la instituția abilitată și la înmatricularea definitivă în țara noastră, în acest mod autoturismele ar fi introduse în circuitul legal și ar fi vândute persoanelor de bună credință", se menționează în comunicat.

În plus, sunt efectuate investigaţii privind traseul celor 5 automobile de lux, evaluate la aproximativ 400.000 euro. În acest caz sunt suspectate trei persoane: doi bărbaţi cu vârstele de 25 respectiv 40 ani şi o femeie de 32 ani.

Aceştia sunt acuzați pentru comiterea a 3 infracțiuni de tainuire, 3 infracțiuni de înşelăciune, 10 infracțiuni de fals intelectual și alte 10 infracțiuni de uz de fals.După percheziţiile efectuate miercuri au fost descoperite şi confiscate probe materiale relevante pentru caz. De asemenea, femeia şi bărbatul în vârstă de 25 ani au fost conduşi la audieri pentru continuarea cercetarilor.

Cei doi suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore și urmează a fi prezentati în fața judecătorilor cu propunere legală. Cercetările sunt continuate de ofiţerii din cadrul Serviciului Furturi Autovehicule, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals.

Acţiunea a beneficiat de suportul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, Biroul Naţional Interpol, precum şi al Unităţii Naţionale de Informaţii privind Pasagerii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu