HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Ultima ședință parlamentară pentru Legea pensiilor. Ministrul consideră că aceasta este o lege care simbolizează respectul prin pensii (Video)

Ultima ședință parlamentară pentru Legea pensiilor. Ministrul consideră că aceasta este o lege care simbolizează respectul prin pensii (Video)
Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii, a făcut o declarație luni în cadrul ședinței plenare a Camerei Deputaților, unde se discută proiectul legii pensiilor. Acesta a subliniat că scopul acestui proiect de lege este să ofere "echitate românilor", menționând că acesta se bazează pe două principii fundamentale: contribuția și munca.

Ministrul a subliniat importanța ca parlamentarii să demonstreze unitate și coeziune în ceea ce privește acest proiect de lege.

"Cred că este important ca fiecare dintre noi astăzi în ceea ce priveşte acest proiect de lege să arătăm că suntem o echipă, aceeaşi echipă care reprezentăm interesele românilor şi înţelegem cât de important este, pe de o parte, să adoptăm acest act normativ în procedură de urgenţă, aşa cum a aprobat Biroul permanent, dar, în acelaşi timp la timp, pentru a fi gata cu reforma astfel încât Comisia Europeană să elimine acel 9,4 care ar fi îngheţat pensiile românilor până în 2070. Contăm pe susţinerea dumneavoastră pentru acest proiect de lege şi împreună ne dorim ca, în anii ce urmează, românii să se bucure de prevederile pe care acest proiect le aduce", a adăugat ministrul.

Dezbaterea asupra proiectului legii pensiilor a început în cadrul ședinței plenare a Camerei Deputaților și se așteaptă ca votul pe acest proiect de lege să fie dat în ședința de luni.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu