HUB PRESS

s e î n c a r c ă

ULTIMA ORĂ: Cardurile de salariu ale angajatelor MIPE, descoperite în portofelul directorului - Ancheta DNA dezvăluie dedesubturile cazului

ULTIMA ORĂ: Cardurile de salariu ale angajatelor MIPE, descoperite în portofelul directorului - Ancheta DNA dezvăluie dedesubturile cazului
Sursă foto: stiripesurse.ro

Vineri dimineață, procurorii DNA au efectuat o percheziție la reședința directorului din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), Dragoș Iorga, în contextul unei investigații ample privind acte de corupție de proporții mari.

În urma cercetărilor, DNA a solicitat arestarea la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile a oficialului MIPE, având în vedere că dovezile sunt concludente și acesta a recunoscut fără rezerve toate acuzațiile. Într-o situație dificilă cauzată de subordonatele nemulțumite...

Informațiile din dosarul prezentat judecătorilor Tribunalului Constanța indică faptul că ancheta a fost declanșată în urma plângerilor depuse succesiv de două angajate MIPE, care susțin că directorul Iorga le "tăia" o treime din salariul lor.

Femeile au descris detaliat la DNA Constanţa evenimentele care se petreceau la sediul MIPE, personaj principal fiind chiar directorul executiv.

"Din respectivul denunţ reiese în esenţă faptul că numitul Dragoş Iorga, director executiv în cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, în perioada ianuarie 2021 până în prezent, ar fi pretins şi primit lunar sume de bani de la aceasta în vederea angajării şi menţinerii în funcţie acesteia, în cadrul unui proiect derulat prin Organismul Intermediar Regional Bucureşti Ilfov, instituţie aflată în subordinea Ministerului Fondurilor Europene. Totodată acesta i-ar fi pus la dispoziţie subiectele şi răspunsurile aferente pentru examinare, în vederea ocupării postului”, se arăta în primul denunț, scris la DNA la finalul lunii septembrie.

Investigație fulger împotriva directorului

Având plângerile detaliate ca punct de plecare, procurorii au colectat probe suplimentare care să coroboreze afirmațiile detaliat descrise de cele două femei.

"Dragoș Iorga, în calitate de director al Organismului intermediar regional pentru Programe europene capital uman - Regiunea București - Ilfov, cu ocazia derulării în perioada ianuarie – martie 2021 a unui concurs de angajare în cadrul respectivei instituții, a pretins și primit câte 1500 lei lunar timp de doi ani de zile și jumătate de la ...... .. ...... în schimbul angajării și menținerii în funcție a acestora la instituția respectivă. Iorga (președinte al comisiei de angajare) le-a transmis în format letric subiectele de concurs și răspunsurile aferente anterior examinării astfel încât cele două au fost declarate promovate și fiind totodată angajate începând cu data de 15.03.2021”, se arată în dosarul ajuns la judecători.

Cu cardurile angajatelor în buzunar

"În sensul celor descrise, martorele denunțătoare i-au înmânat cardurile personale numitului Iorga Dragoș Adrian care retrăgea în numerar de la ATM sumele de 1500 lei lunar. Cu ocazia percheziției domiciliare cele două carduri aparținând denunțătoarelor au fost identificate asupra numitului Iorga Dragoș Adrian, mai exact în portofelul acestuia", se mai arată în dosarul ajuns pe masa magistraților constănțeni.

Tribunalul Constanța a aprobat propunerea arestării la domiciliu a directorului pentru o durată de 30 de zile, decizia fiind motivată și prin faptul că acesta a recunoscut fără rezerve acuzațiile care i-au fost aduse.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu