HUB PRESS

s e î n c a r c ă

ULTIMA ORĂ | Trei persoane și-au pierdut viața într-un spital după ce au consumat pește provenit de la o mănăstire

ULTIMA ORĂ | Trei persoane și-au pierdut viața într-un spital după ce au consumat pește provenit de la o mănăstire
Sursă foto: antena3 cnn

Trei persoane internate într-un centru de psihiatrie din Vaslui au decedat după ce au consumat mâncare provenită de la o mănăstire din apropiere. Un alt pacient se află în stare critică.

Departamentul de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a informat Ministerul Sănătății, miercuri seara, despre incidentul grav survenit la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, care este sub administrarea primăriei locale.

În data de 21 noiembrie, toți pacienții și o parte din personalul spitalului au consumat alimente pe bază de pește oferite de o mânastire învecinată.
Trei morți și o persoană în stare gravă

Pe parcursul nopții dintre 21 și 22 noiembrie, un pacient a manifestat simptome digestive, precum voma și diareea. Aceleași simptome s-au prezentat în cursul zilei urmatoare la alți pacienți.

Până acum s-au raportat trei victime și un pacient sever afectat care este internat la Spitalul din Bârlad.

„Ministerul Sănătății a organizat,imediat dupâ informare, o celulâ de crizâ care a dispus transferul tuturor pacienților simptomatici la spitalul din Bârlad, unde existâ asistențâ medicalâ de terapie intensivâ, precum și preluarea de probe biologice și de aliment pentru analizâ toxicologicâ la IML Iași. Probe din alimente au fost preluate și direcționate de asemenea către INSP- Centrul de Sănătate Publică din Iași pentru analize microbiologice. Transferul pacienților de la spitalul de psihiatrie către spitalul din Bârlad s-a realizat cu ambulanțe pentru victime multiple și este coordonat de Centrul Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății”, informează MS.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu