HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Ultima oprire a turneului prezidențial al lui Klaus Iohannis în Africa este Senegal.

Ultima oprire a turneului prezidențial al lui Klaus Iohannis în Africa este Senegal.
Sursă foto: Operation World

Marți, președintele Klaus Iohannis va efectua o vizită oficială în Senegal, ultima destinație din cadrul turneului său african. În cadrul acestei vizite, liderul român va fi primit de omologul său senegalez, Macky Sall, la Palatul Prezidenţial. De asemenea, președintele Iohannis va participa la deschiderea Casei Naţiunilor Unite din Senegal și va face o vizită la Muzeul Civilizaţiilor Negre din Dakar. Întâlnirea cu foştii studenţi senegalezi care au studiat în România este un alt punct important pe agenda sa.

Vizita oficială în Senegal începe la ora 13:00 cu întâmpinarea preşedintelui Klaus Iohannis de către Preşedintele Republicii Senegal, Macky Sall, la Palatul Prezidenţial. Evenimentele vor include ceremonia primirii oficiale, discuţii private şi oficiale, semnarea documentelor oficiale şi conferinţe de presă comune.

La ora 18:00, preşedintele Iohannis va asista la inaugurarea Casei Naţiunilor Unite din Senegal alături de Preşedintele Republicii Senegal, Macky Sall. De asemenea, el se va alătura vernisajului expoziţiei „Măşti tradiţionale africane - Măşti tradiţionale româneşti”, un eveniment organizat în colaborare cu Muzeul Ţăranului Român.

În jurul orei 21:00, Klaus Iohannis va vizita Muzeul Civilizaţiilor Negre din Dakar. În acelaşi timp, el va avea o întâlnire cu foşti studenţi din Senegal care au studiat în România.

Klaus Iohannis, președintele României, efectuează în perioada 14-23 noiembrie 2023 numeroase vizite pe continentul african: vizite de stat în Republica Kenya, Republica Unită Tanzania și Republica Cabo Verde și o vizită oficială în Republica Senegal.

"Vizitele Preşedintelui României în Africa reprezintă primul demers politico-diplomatic la acest nivel din ultimii 30 de ani şi vizează relansarea relaţiilor României cu continentul african, atât în relaţia directă a ţării noastre cu statele africane, cât şi ca parte a efortului comun de la nivel european, în contextul mai larg al nevoii de revigorare a relaţiilor Uniunea Europeană – Africa în spiritul unui nou parteneriat. Astfel, aceste vizite urmăresc relansarea dialogului politic la nivel înalt cu statele menţionate şi redinamizarea relaţiilor economice şi sectoriale, urmărind deschiderea şi valorificarea de noi oportunităţi de colaborare în domenii de interes comun, inclusiv cele privind gestionarea provocărilor la nivel global", a transmis Administraţia Prezidenţială.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu