HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Turkish Airlines intenționează să achiziționeze 355 de aeronave noi de la Airbus.

Turkish Airlines intenționează să achiziționeze 355 de aeronave noi de la Airbus.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Turkish Airlines a avut sâmbătă un dialog cu Airbus cu privire la o posibilă achiziție de 355 de aeronave noi, conform sursei de informații oficiale Anadolu, citează Reuters.

În cadrul întrevederii, desfășurată la Istanbul, reprezentanții Turkish Airlines au abordat subiectul achiziționării a 75 de avioane A350-900 cu fuselaj larg și 15 avioane A350-1000 tot cu fuselaj larg. De asemenea au fost discutate și achizițiile a 250 de avioane A321neo cu fuselaj îngust și cinci avioane cargo A350F. În plus s-a discutat despre achiziția a 10 unități A350-900, pentru care termenii au fost deja stabiliți, conform news.ro.

Dacă se va ajunge la un acord reciproc, această comandă va fi cea mai semnificativă din istoria operatorului aerian.

În luna mai, președintele Turkish Airlines, Ahmet Bolat, a declarat că intenționează să plaseze o comandă pentru un total de 600 de aeronave noi în iunie și că livrarea acestora se va face pe parcursul urmatorilor zece ani.

O parte din această comandă ar putea fi opțională iar ordinul final va depinde de o decizie guvernamentală, așteptată în următoarele două luni, a declarat acesta în iunie.

Reprezentanții Turkish Airlines au avut de asemenea discuții cu Rolls Royce pentru serviciile de întreținere a motoarelor și furnizarea de motoare de rezervă pentru avioanele cu fuselaj larg A350, conform Anadolu.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu