HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Turistul presupus a fi avut un infarct în Retezatul Mic a murit.

Turistul presupus a fi avut un infarct în Retezatul Mic a murit.
Sursă foto: Facebook.com

Duminică, în Retezatul Mic, în apropiere de Şaua Iepii, pe drumul spre vârful Piule (2.081 metri), un călător de 44 de ani a pierdut lupta cu viața, posibil din cauza unui atac de cord. Membrii Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara au intervenit la locul incidentului și au încercat să resusciteze victima, dar fără rezultat.

"Victima este un bărbat de 44 de ani. Conform relatărilor colegului său, bărbatul s-a prăbuşit brusc. O patrulă Salvamont care se afla în zonă a ajuns la locul incidentului şi a încercat să resusciteze victima, dar, din păcate, nu am reușit să-l salvăm", a declarat pentru AGERPRES Ovidiu Bodean, conducatorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara.

Un elicopter solicitat la faţa locului nu a putut nici ateriza și nici să lanseze troliul cu targa specializată din cauza vântului extrem de puternic.

O altă echipă Salvamont s-a îndreptat spre locul unde se afla victima cu un vehicul ATV și o autospecială Salvamont.

Salvatorii montani vor transporta trupul neînsuflețit al turistului până în zona Câmpu lui Neag, de unde va fi preluat de medicii legişti pentru a se stabili cauza exactă a decesului.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu