HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Trei cățeluși abandonati, de aproximativ două luni, vor fi disponibili pentru adopție - Biroul pentru Protecţia Animalelor din IPJ Ilfov a fost notificat.

Trei cățeluși abandonati, de aproximativ două luni, vor fi disponibili pentru adopție - Biroul pentru Protecţia Animalelor din IPJ Ilfov a fost notificat.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

ASPA Bucureşti anunţă că vor oferi spre adopţie trei pui de câine ce au fost lăsaţi în urmă. Cu o vârstă aproximativă de două luni, aceştia au primit îngrijirea necesară de la medicii veterinari, fiind examinaţi, deparazitaţi şi vaccinaţi. Biroul pentru Protecţia Animalelor din cadrul IPJ Ilfov a fost notificat despre acest caz, conform news.ro.

Cei trei micuţi au fost găsiţi abandonati în noiembrie, la intrarea adăpostului ASPA Bragadiru.

"Au aproximativ două luni şi au fost luaţi de lângă mamă într-o perioadă a creşterii când au cea mai mare nevoie de ea. Medicii veterinari i-au examinat, i-au deparazitat şi le-au administrat primul vaccin. Când starea lor de sănătate va permite, vor fi promovaţi spre adopţie", a comunicat echipa ASPA Bucureşti.

Sursa menţionată mai sus confirmă că Biroul pentru Protecţia Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov a fost informat despre situație. Conform Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, abandonarea sau alungarea unui animal care depinde de îngrijirea umană este considerată contravenţie şi se pedepsește cu amendă de la 3.000 la 12.000 de lei.

În context, Primăria Municipiului Bucureşti, prin intermediul ASPA, implementează o campanie de sterilizări şi microcipări gratuite pentru toţi proprietarii de câini de rasă comună care locuiesc sau au reşedinţa în Bucureşti.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu