HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Test gratuit pentru depistarea cancerului în Transilvania: Iată cine sunt persoanele vizate

Test gratuit pentru depistarea cancerului în Transilvania: Iată cine sunt persoanele vizate
Sursă foto: The Guardian

În Transilvania, teste gratuite pentru depistarea cancerului sunt disponibile printr-un program oferit de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca, cu susținerea Consiliului Județean Cluj. Acest serviciu atrage un număr tot mai mare de femei.

Pe parcursul zilelor de miercuri și joi, 8 și 9 noiembrie, la Cluj Arena, profesioniștii din cadrul instituției medicale clujene oferă gratuit, cu ajutorul a două unități mobile, teste Babeș Papanicolaou/HPV și mamografii.

Testele pentru prevenirea și detectarea cancerului de col uterin se desfășoară între orele 10.00-18.00 și se adresează femeilor cu vârsta cuprinsă între 24 și 64 de ani. Mamografiile gratuite sunt disponibile între orele 08.00-18.00, fiind destinate doamnelor cu vârsta între 50 și 69 de ani.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj:
"Ne bucurăm să constatăm că eforturile depuse în vederea conștientizării și informării doamnelor cu privire la importanța testării dau rezultate. Revenim cu îndemnul de a profita de oportunitate, mai ales că în această perioadă, la stadionul clujean, are loc ultima serie de activități publice pentru cancerul de col uterin.”

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin