HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Teroristul cel mai notoriu din România a promis judecătorilor că s-a reformat și solicită eliberarea pe baza unor motive de sănătate.

Teroristul cel mai notoriu din România a promis judecătorilor că s-a reformat și solicită eliberarea pe baza unor motive de sănătate.
Sursă foto: gandul.info

Marți, în fața judecătorilor de la Judecătoria Moreni, Omar Hayssam, originar din Siria, a promis solemn că s-a transformat în timpul detenției și a cerut eliberarea condiționată pe baza problemelor sale de sănătate, potrivit Antena 3.

Hayssam, care a primit sentințe în numeroase cazuri, inclusiv răpirea jurnaliștilor români în Irak, a fost prezentat marți la Judecătoria Moreni într-un scaun cu rotile. El și avocatul său au informat instanța că starea lui de sănătate s-a deteriorat și că morfina nu mai are efect.

"Am avut nevoie de 14 injecții doar noaptea trecută pentru a putea suporta durerile", le-a mărturisit Hayssam magistraților. În încercarea de a-i convinge pe judecători, sirianul a menționat că în timpul detenției sale a scris două volume de poezie și o autobiografie.

Conform avocatului său, pentru a-și rezolva problemele medicale, Hayssam ar trebui să fie operat în Suedia sau SUA, operațiunea necesară nefiind disponibilă în România din 2019. Soția lui Hayssam s-a angajat să se ocupe personal de îngrijirea lui dacă va fi eliberat.

Decizia instanței este în așteptare și ar putea fi emisă chiar în această săptămână.

Marți, Hayssam, deținut la Penitenciarul Mărgineni sub regim de maximă securitate, le-a asigurat pe magistrați că s-a schimbat în timpul detenției și că acum viața lui depinde de decizia lor.

Avocatul susține că toate criteriile pentru eliberarea condiționată sunt îndeplinite, astfel Hayssam ar trebui să fie liberat din penitenciar.

Mai multe condamnări Omar Hayssam a primit mai multe sentințe din partea instanțelor române: 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliștilor români în Irak, 16 ani pentru cazul "Volvo Truck", 3 ani pentru dosarul "Foresta Nehoiu" și 2 ani pentru trecerea ilegală a frontierei. În noiembrie 2015, Omar Hayssam a fost condamnat la 23 de ani și patru luni de închisoare în dosarul "Manhattan" de Tribunalul București. Acesta a fost acuzat de procurorii DIICOT pentru comiterea unor infracțiuni economice. Hayssam a fugit din România în 2006 și a fost readus în țară în anul 2013.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu