HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Surse: UE intenționează să propună demararea discuțiilor de aderare cu Ucraina și Moldova

Surse: UE intenționează să propună demararea discuțiilor de aderare cu Ucraina și Moldova
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Doi oficiali europeni, care au preferat să rămână anonimi, au dezvăluit că miercuri va fi lansat un raport despre posibilitatea ca Ucraina să se alăture Uniunii Europene.

În luna iunie, Comisia Europeană a comunicat că Ucraina a îndeplinit două din cele șapte cerințe necesare pentru a demara negocierile de aderare.

Vicepremierul ucrainean Olha Stefanishyna a declarat că Ucraina se așteaptă la o evaluare pozitivă din partea UE.

Cei doi oficiali au confirmat că au avut acces la proiectul de raport care urmează să fie prezentat publicului miercuri. Unul dintre oficiali a adaugat că recomandările sugerează că discuțiile cu reprezentanții din Kiev și Chișinău ar putea avea loc în anul următor.

Totuși, procesul de aderare durează de obicei câțiva ani, întrucât candidații trebuie să satisfacă o serie largă de criterii și negocierile nu conduc în mod automat la integrarea în UE.

Ca exemplu, negocierile privind aplicarea Turciei pentru aderarea la UE au început în 2005, dar acum sunt practic blocate.


De altfel, blocul european este reticent în ceea ce privește admiterea țărilor aflate în război sau care au conflicte teritoriale.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu