HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Surse: Românii și firmele vor fi supuși unor noi taxe pentru a genera fonduri de pensii

Surse: Românii și firmele vor fi supuși unor noi taxe pentru a genera fonduri de pensii
Sursă foto: gorjeanul.ro

Există o nevoie imperativă pentru Guvern de a majora taxele, atât pentru cetățenii obișnuiți, cât și pentru companii, în scopul consolidării bugetului național.

Conform unor surse guvernamentale citate de Antena3.ro, există trei posibilități principale de a aduna fonduri pentru bugetul statului.

În primul rând, se ia în considerare implementarea proiectelor digitale: emiterea facturilor electronice, etichetarea produselor, transport electronic și case fiscale de marcat.

În al doilea rând, se vizează lupta împotriva evaziunii fiscale: întărirea structurilor teritoriale ale antifraudei fiscale, măsuri pentru recuperarea prejudiciilor cauzate de infracțiuni și combaterea criminalității financiar-economice.

Și în al treilea rând, se propun măsuri suplimentare provenite din reforma fiscală jalon 207 din PNRR.

Pentru început, Guvernul ar putea lua decizia creșterii taxelor pe proprietate, eliminarea tuturor avantajelor fiscale și introducerea impozitului progresiv. Cu toate acestea, același Guvern este cel care a garantat că nu va introduce noi taxe în 2024. PNL a dat semnale că va părăsi coaliția guvernamentală, dacă nivelul de fiscalitate va crește.

Taxe noi pentru români și firme, 3 scenarii pentru a aduna fonduri pentru pensii:
1. Implementarea proiectelor digitale
2. Lupta împotriva evaziunii fiscale
3. Măsuri suplimentare din reforma fiscală jalon 207 din PNRR

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin