HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Surse: Marcel Ciolacu a decis să amâne ședința de Guvern în urma unor dezbateri intense la nivelul Guvernului

Surse: Marcel Ciolacu a decis să amâne ședința de Guvern în urma unor dezbateri intense la nivelul Guvernului
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Șeful Executivului, Marcel Ciolacu, a programat o întâlnire de Cabinet pentru joi la ora 12.00, cu scopul de a examina noua Lege a Pensiilor și de a efectua modificări asupra legii care reglementează tranzacțiile cash.

Totuși, întâlnirea guvernamentală a fost reprogramată pentru ora 13.00, din cauza dialogurilor în curs privind noua Lege a pensiilor.

În momentul difuzării acestui articol, se desfășoară o reuniune la Guvern între premierul Marcel Ciolacu, liderul PNL, Nicolae Ciucă și miniștrii Marcel Boloș și Simona Bucura Oprescu.

Din surse politice aflăm că Ministrul Muncii a recunoscut eroarea în cadrul ședinței Coaliției. Simona Bucura Oprescu și-a dat seama că impactul este mai mic decât 30 de miliarde de lei, conform afirmațiilor ministrului Finanțelor, Marcel Boloș.
Ciucă: noua Lege a pensiilor nu este aplicabilă

„La cifrele anunțate aseară, impactul este de aproximativ 3% din PIB, este enorm, trebuie să identificăm sursele de finanțare, nu putem să promitem oamenilor (...) Să nu venim cu promisiuni nesusținute financiar”, a declarat Nicolae Ciucă. „Pe suma de 55,6 miliarde este imposibil!”, a adăugat Ciucă.

Liderul PNL a mai precizat că liberalii vor aproba legea după ce vor fi identificate sursele de finanțare pentru creșterea pensiilor.

„Categoric vom da un aviz, cu toții ne dorim să eliminăm inechitățile și să echilibrăm sistemul de pensii. Ca atare, vom clarifica”, a afirmat fostul premier.

Subiectul va fi abordat în cadrul întâlnirii Cabinetului. Anterior, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că începând cu 1 ianuarie 2024 toate pensiile din România vor fi majorate cu 13,8%. O altă creștere ar trebui să se producă pe 1 septembrie 2024.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin