HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Surse: Ciolacu își consolidează imaginea - se deplasează în Egipt pentru a întâmpina românii evacuați din Gaza.

Surse: Ciolacu își consolidează imaginea - se deplasează în Egipt pentru a întâmpina românii evacuați din Gaza.
Sursă foto: aawsat.com

Se pare că Marcel Ciolacu, actualul premier, își organizează o vizită în Egipt cu scopul de a-i întâmpina pe unii dintre cetățenii români care urmează să fie evacuați din Fâșia Gaza, potrivit unor surse guvernamentale citate de ȘTIRIPESURSE.RO.

Acest demers ar putea aduce un plus de imagine pentru prim-ministru, amintind de situația din 2005 când Traian Băsescu, președintele de atunci, i-a primit la sosirea în România pe trei jurnaliști care fuseseră răpiți în Irak.

S-a anunțat că 103 cetățeni români și membrii familiilor lor aflați în Fâșia Gaza au obținut noaptea trecută permisiunea de a traversa punctul de frontieră Rafah și a intra în Egipt, conform unei declarații emise marți dimineața de Ministerul Afacerilor Externe. În același timp, mai mult de 100 sunt încă în așteptare pentru a fi evacuați din enclava palestiniană vizată de forțele israeliene ca locuri ale mișcării Hamas.

Ciolacu a efectuat o vizită la Tel Aviv pe data de 17 octombrie, unde s-a întâlnit cu Benjamin Netanyahu, omologul său israelian. Acesta este primul lider guvernamental care a vizitat Israelul de la declanșarea conflictului recent dintre această țară și mișcarea islamistă palestiniană Hamas în Fâșia Gaza.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu