HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Suma uriașă cerută pentru eliberarea lui Cherecheș, sugerată de soacra primarului mamei judecătoare: `Noi am stabilit suma, acum este rândul dumneavoastră să o stabiliți`

Suma uriașă cerută pentru eliberarea lui Cherecheș, sugerată de soacra primarului mamei judecătoare: `Noi am stabilit suma, acum este rândul dumneavoastră să o stabiliți`
Sursă foto: Antena 3

Un fragment din conversațiile dintre Claudia Gliga, mama soțului lui Cătălin Cherecheș, și mama judecătoarei care va da verdictul final în cazul de corupție gravă al primarului din Baia Mare pe 24 noiembrie, arată disperarea familiei Cherecheș și disponibilitatea acesteia de a plăti orice sumă pentru o sentință „mai blândă„ sau chiar pentru o achitare posibilă.

Familia Cherecheș a cheltuit sume considerabile de bani pentru avocați care au încercat să mute dosarul în faza de apel la Curtea de Apel Cluj sau să anuleze controlul judiciar care îl blochează pe primar în țară până la pronunțarea deciziei finale. Recent, instanța supremă a respins două astfel de cereri: una pentru strămutarea cazului de la CA Cluj la o altă instanță egală în grad din țară și una pentru contestarea deciziei de menținere a controlului judiciar impus în cazul de corupție gravă.

Un aspect important este că Cătălin Cherecheș a fost deja condamnat în prima instanța la o pedeapsa de cinci ani de detenție cu executare. În aceast condiții, familia Cherecheș, inclusiv Claudia Gliga dupa căsatorie, a recurs la promisiuni financiare substanţiale adresate unuia dintre judecătorii de caz de la Curtea de Apel Cluj.

În una dintre discuțiile recente cu mama judecătoarei, chiar înainte de flagrantul delict organizat de procurorii DNA Cluj, Claudia Gliga, mama lui Cătălin Cherecheș, afirmă fără ocolișuri că suma de bani care urmează să fie plătită dupa pronunțarea unei sentințe „blânde„ poate fi determinată la discreția judecătoarei care era vizată pentru mituire. Ea susține că tranșa de 50.000 de euro, suma descoperită în flagrant, este doar începutul mitei și a fost stabilita de ei iar suma ulterioară poate fi oricât ar dori judecatoarea dacă aceasta accepta mita.

Judecatoarea și mama acesteia au alertat imediat autoritatile judiciare care au intervenit rapid și au prins-o pe mama primarului din Baia Mare în flagrant delict. Bani...„fără număr„...

Conversația a avut loc miercuri la restaurantul Marty din Iulius Mall din Cluj și confirmă faptul că Gliga este cea care a dat cutia cu suma de 50.000 de euro colaboratorului cu identitate reala.

În acel context, inculpata a confirmat faptul că în data 27.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin