HUB PRESS

s e î n c a r c ă
Strategia pentru 2024 a liberalilor se decide la munte
Sursă foto: Facebook/ PNL

La ora 09.00, liderii PNL se adună într-o întâlnire la Sinaia pentru a discuta strategia pentru alegerile din 2024, problemele din diferite județe și cum să oprească migrarea primarilor.

Se așteaptă ca prima decizie oficială să fie aceea că PNL va participa singur la alegeri. Conform informațiilor deținute de conducerea liberală, optarea pentru liste separate de PNL le-ar putea aduce avantaje suplimentare. Mai mult de două treimi dintre liderii teritoriali sunt în favoarea listelor separate.

O altă problemă pe agenda discuțiilor este situația specifică fiecărui județ, având în vedere că contextul variază de la o regiune la alta. Există nemulțumiri în teritoriu legate de faptul că liderii centrali nu gestionează corespunzător problema plecarii primarilor.

În cadrul întâlnirii PNL, s-ar putea decide adoptarea unei atitudini mai critice față de PSD, adică să nu mai fie tolerate ironiile social-democraților fără a li se răspunde, precum și cu privire la anumite măsuri.

Nu în ultimul rând, exista un interes major pentru proiectele de infrastructură. Reprezentanţii locali doresc ca aceste proiecte să fie implementate cât mai rapid, în condițiile în care finanțarea este dificilă din cauza lipsei de fonduri.

Comentarii ironice din partea PSD

Deputatul PSD Marian Mina a lansat joi un atac la adresa liberalilor, întrebând retoric dacă cineva i-a invitat pe o listă comună pentru alegeri. „Ştiţi bancul cu furnica aia care se uită în oglindă şi se crede elefant?! Cam aşa începe şi povestea „Prin noi înşine” pe care Brătienii de rit nou o lansează la Sinaia, la un bufet rece”, a declarat Mina.

Pe de altă parte, liderul PNL, Nicolae Ciucă, a prezentat concluziile întâlnirii de miercuri seară. „Am început astăzi lucrările forurilor de conducere ale PNL, la Sinaia, cu un raport al activității guvernamentale. Miniștrii liberali au prezentat principalele proiecte pe care le au în desfășurare în această perioadă pentru a avansa, în toate domeniile pe care le coordonăm, reformele asumate de la nivelul Executivului. Am avut, de asemenea, discuții despre proiectele pe care Partidul Național Liberal și le propune și pe care le vrem cuprinse în bugetul pe anul următor. Mă bucur că, indiferent de portofoliul gestionat, concluzia unanimă a fost că bugetul pentru 2024 trebuie puternic axat pe componenta de investiții. Așa cum am arătat și până acum la guvernare, viziunea liberală este cea corectă și singura care poate duce la dezvoltarea și modernizarea României pe termen lung”,  a afirmat Ciucă.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu