HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Storia analizează piața imobiliară din principalele regiuni ale României

Storia analizează piața imobiliară din principalele regiuni ale României
Sursă foto: economedia.ro

Acest articol prezinta o analiza a evolutiei principalelor zone imobiliare din România, în perioada ianuarie-septembrie 2023, bazată pe anunțurile postate pe platforma de imobiliare Storia. Se constata ca Brașovul a inregistrat cea mai semnificativa crestere procentuala a preturilor pentru locuinte noi, in timp ce Timișoara se distinge prin cele mai accesibile chirii.

Cluj-Napoca continua sa detina titlul de cel mai costisitor oras al tarii. Aici, preturile locuintelor au cunoscut o crestere de aproape 8%, iar chiriile s-au majorat cu minim 13%, conform ultimei analize efectuate de Storia.

Ancheta face parte din campania „Drumul inteligent spre acasă”, un demers prin care brandul isi doreste sa faciliteze accesul la informatii transparente pentru toti cumparatorii, chiriasii, proprietarii, agentii si dezvoltatorii. Scopul este acela de a-i ajuta sa ia decizii informate.

BUCUREȘTI: 32.200 de tranzacții finalizate, cu o scădere mai pronuntată decât media națională

Bucurestiul este recunoscut traditional ca fiind piata imobiliara dominanta din Romania. Aproximativ o treime dintre toate tranzactiile imobiliare anuale ale tarii au loc aici. Cu toate acestea, anul 2023 aduce scaderi mai semnificative decat media nationala.

In primele noua luni ale anului, in capitala tarii s-au consemnat peste 32.200 de tranzactii, ceea ce reprezinta o scadere de 21% fata de perioada similara din 2022. Acest declin este mai pronuntat decat cel inregistrat la nivel national, care a fost de 16%.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu