HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Știre de ultimă oră: Directorul Spitalului Colentina recunoaște mita de 20.000 de euro și încheie un acord de recunoaștere a vinovăției cu DNA

Știre de ultimă oră: Directorul Spitalului Colentina recunoaște mita de 20.000 de euro și încheie un acord de recunoaștere a vinovăției cu DNA
Sursă foto: Stiri Pe Surse

George Mirel Cristescu, managerul Spitalului Colentina, este sub investigație penală pentru acuzațiile de dare de mită în valoare de 20.000 euro pentru a obține funcția sa. Acesta a ajuns la un acord cu Direcția Națională Anticorupție (DNA), recunoscându-și vina și acceptând o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare, conform Agerpres.

Acordul a fost depus la Tribunalul București și se va decide pe data de 15 decembrie dacă instanța îl va aproba. În acest caz sunt implicați și alți indivizi, printre care directorul adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti din cadrul Primăriei Capitalei, Cristian Plută - acuzat de luare de mită - precum și omul de afaceri Dumitru Alexandru Paul și Silviu Stăncilă, care ar fi intermediat mita.

DNA susține că Cristian Plută a solicitat și primit suma de 20.000 euro de la George Mirel Cristescu pentru a-i asigura numirea la conducerea spitalului Colentina.

Suma respectivă i-a fost predată lui Plută într-o pungă din hârtie, în timpul unei întâlniri ce a avut loc într-un restaurant din Capitală.

Jumătate din suma primită ar fi fost oferită șefei sale, Oana Sivache, directorul general al ASSMB. Aceasta a participat la întâlnirea de la restaurant, însă ulterior l-a denunțat pe Plută la DNA și a predat banii procurorilor.

Procurorii se bazează pe o înregistrare audio realizată de Oana Sivache, precum și pe interceptările efectuate în spațiul public.

DNA acuză de asemenea că Cristian Plută a solicitat și primit mita de 60.000 euro de la omul de afaceri Dumitru Alexandru Paul. În schimb, compania lui Paul, SC Palex Construcţii Instalaţii SRL, a obținut un contract în valoare de 115 milioane lei pentru efectuarea unor lucrări de reparații la mai multe spitale din București.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu