HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Știința a dovedit: această metodă poate întineri creierul cu până la 10 ani.

Știința a dovedit: această metodă poate întineri creierul cu până la 10 ani.
Sursă foto: freepik.com

Un nou studiu sugerează că exercițiile aerobice regulate pot rejuvena creierul cu până la un deceniu. Aceste activități fizice au fost observate a îmbunătăți funcțiile cognitive, mai ales la persoanele în vârstă de 60 de ani, dar au avut efecte pozitive și asupra tinerilor de 20 de ani, conform exquis.ro.

Activități simple precum mersul pe jos sau bicicleta zilnic pot avea un efect anti-îmbătrânire asupra creierului, conform unui studiu recent realizat de Institutul pentru Cercetarea Bolilor Alzheimer din New York. Cercetatorii sunt de părere că aceste rezultate ar putea chiar diminua riscul apariției demenței, notează adevarul.ro.

"Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, există un declin în abilităţile de gândire. Studiul nostru arată că mişcarea poate ajuta la incetinirea sau chiar prevenirea unui astfel de declin", afirmă Yaakov Stern, profesor și autor al studiului.

Specialiștii în neurologie au descoperit că exerciţiile fizice pot îmbunătăţi partea creierului responsabilă cu funcţia executivă. Aceasta se referă la capacitatea unei persoane de a-şi regla comportamentul, nivelul de atenţie și organizare și aptitudinea de a-și îndeplini obiectivele.

Studiul a inclus 132 de participanți cu vârste cuprinse între 20 și 67 de ani. Pe parcursul a șase luni, aceștia au efectuat exerciții aerobice de patru ori pe săptămână.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu