HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Specialiștii oferă sfaturi despre ce soiuri de pomi fructiferi pot fi plantați în noiembrie.

Specialiștii oferă sfaturi despre ce soiuri de pomi fructiferi pot fi plantați în noiembrie.
Sursă foto: zi de zi .ro

Am intrat în ultima lună a toamnei, un moment ideal pentru plantarea pomilor fructiferi.

Dacă ești printre cei norocoși care au acces la o grădină proprie, există câteva aspecte de care trebuie să ții cont. Specialiștii recomandă ca primul pas să fie curățarea grădinii. Este esențial să îndepărtezi frunzele căzute.

Experții afirmă că toamna este sezonul optim pentru plantarea pomilor fructiferi, deși acest proces poate fi realizat și în timpul primăverii sau verii.

Spre deosebire de pomii plantați în primăvară, cei plantați în toamnă ar avea un avantaj de aproximativ un an în ceea ce privește durata lor de viață. Pomii fructiferi plantați în această perioadă pot avea probleme doar dacă vine o iarnă cu temperaturi foarte scăzute și lipsită de zãpadã.

Specialiștii ne oferã o serie micã de sfaturi pentru aceastã perioadã, astfel încât sã ne putem bucura de o grãdinã sãnãtoasã și atragatoare! Primul punct pe aceastà listà poate parea evident, dar este adesea ignorat: menținerea curată a grǎdinii! Este esenţial sǎ eliminǎm atât frunzele căzute, cât și lăstarii uscați, din grǎdina noastrǎ! Tot ce aduni din grǎdina ta poate fi folosit ulterior pentru a face compost! Ce pomi fructiferi se plantează în luna noiembrie

Acest interval de timp este ideal pentru plantarea anumitor pomi fructiferi în grădina ta! Mai mult decât atât, nu doar pomii fructiferi sunt ideali pentru a fi plantați acum, ci și arbuștii! Dacă ai posibilitatea, poți să adaugi în grădina ta arbuști precum zmeura sau coacăzul!

Și când vine vorba despre pomi fructiferi, nu uita să te ocupi și de curățarea acestora! Căpșunii, merii și perii trebuie curățați cu grijă în această perioadă, pentru a rămâne cât mai sănatoși pe parcursul iernii. Cu toate acestea, evitã sã cureţi prunii, deoarece aceștia vor fi vulnerabili în sezonul rece!

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu