HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Sorin Grindeanu asigură că spitalele CFR nu vor fi desființate și nimeni nu va fi concediat: Obiectivul este îmbunătățirea calității actului medical

Sorin Grindeanu asigură că spitalele CFR nu vor fi desființate și nimeni nu va fi concediat: Obiectivul este îmbunătățirea calității actului medical
Sursă foto: Digi24

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, a făcut luni o serie de afirmații referitoare la situația spitalelor CFR. El a asigurat că nu se va desființa niciun spital și nimeni nu va fi concediat. Obiectivul principal este de a îmbunătăți calitatea actului medical, a explicat ministrul. Acesta a menționat dificultatea de a gestiona spitalele din cadrul Ministerului Transporturilor și faptul că aceste 15 spitale au fost subfinanțate în anii post-revoluționari, potrivit news.ro.

"În cadrul Ministerului Transporturilor se află 15 spitale. Acestea sunt în coordonarea noastră din perioada pre-1989. Eu sunt Ministrul Transporturilor, nu Ministrul Sănătății - acel rol îi revine lui Rafila. Nu există planuri de desființare a spitalelor, contrar unor zvonuri recente. Planurile actuale implică transferarea acestora către autorități locale sau asocieri între diferite entități, universități sau chiar alte ministere, cum ar fi Ministerul Apărării", a explicat Grindeanu.

El a adaugat: "Nimic nu va fi desfiinţat; doresc să clarific acest aspect". Grindeanu a subliniat că "transferurile vor include preluarea responsabilităţilor".

"Entitățile care vor prelua spitalele, proces care este deja într-un stadiu avansat, vor prelua și responsabilitățile specifice acestora", a completat ministrul. Sorin Grindeanu a menționat că această decizie a fost luată deoarece spitalele au fost subfinanțate în anii de după Revoluţie.

"Este dificil pentru Ministerul Transporturilor să gestioneze spitalele; ar trebui să ne concentrăm pe alte aspecte. Subfinanţarea se reflectă în actul medical. Cu toată stima pentru medici și personal, mă refer la echipamente și la toate celelalte elemente care necesită o finanțare adecvată. Cred că este o situaţie win-win dacă spitalele sunt transferate autorităţilor locale sau universităţilor de medicină și obțin o finanțare mai bună. Aceasta este dorinţa noastră: nu vom desființa nimic, nimeni nu va fi concediat. Vom face tot posibilul pentru ca actul medical să fie de calitate superioară", a concluzionat Grindeanu.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu