HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Șoferii sunt avertizați să fie precauți din cauza copacilor care cad, în timp ce mașinile se blochează în zăpadă în diverse regiuni ale țării.

Șoferii sunt avertizați să fie precauți din cauza copacilor care cad, în timp ce mașinile se blochează în zăpadă în diverse regiuni ale țării.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Sâmbătă, un minivan cu șase călători, inclusiv doi copii, a fost prins în zonă de releu din comuna Dragomireşti pe DN 2F, datorită stratului de zăpadă care acoperea drumul. Un echipaj SPR 1 Vaslui a fost trimis pentru intervenție.

Conform surselor oficiale, pe tronsonul de drum DN 2F Bleşca - Dragomireşti, traficul a fost blocat din cauza mai multor vehicule care nu erau echipate cu anvelope de iarnă. În total, s-au confruntat cu această problemă șase mașini. Situația a fost remediată și autovehiculele au fost redirecționate spre orașul Vaslui de către personalul Secţiei Drumuri Naţionale.

Din cauza acumulările de zăpadă pe o secțiune a drumului în comuna Dragomireşti, reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale au cerut implementarea unui filtru rutier pentru verificarea vehiculelor care se îndreaptă spre Bacău pentru a confirma dacă acestea sunt dotate cu anvelope de iarnă.

Un filtru similar a fost stabilit în zona Bleşca din comuna Ivăneşti. Aici, un echipaj de poliție verificare dacă vehiculele sunt echipate corespunzator pentru condițiile meteo actuale și restricționează circulația vehiculelor cu o greutate mai mare de 7.500 kg.

Datorită căderilor masive de zăpadă și a vântului puternic, drumurile din judeţul Vaslui sunt dificil de parcurs, iar patru localități cu peste 2.400 de rezidenți au rămas fără curent electric.

Mașini blocate în zăpadă din cauza lipsei anvelopelor de iarnă în Harghita

Traficul între Miercurea Ciuc și Vlăhița, județul Harghita, se desfășoară pe un singur sens datorită mai multor vehicule care sunt blocate din lipsa anvelopelor corespunzatoare sezonului rece.

Centrul Infotrafic informează că pe DN 13A, între Miercurea Ciuc și Vlăhița, județul Harghita, traficul este îngreunat din cauza unor autovehicule care nu pot avansa din cauza lipsei anvelopelor de iarnă. Circulația rutieră se face alternativ pe un singur sens sub supravegherea polițiștilor. Drumurile sunt acoperite cu zăpadă și ninge intens în zona respectivă unde se intervine cu utilaje de deszapezire.

Vântul puternic face ca șoferii să fie sfatuiți să evite oprirea în apropierea copacilor care pot fi doborâți de rafalele puternice pe autovehicule sau chiar persoane

Din cauza vântului puternic, mai mulți copaci au căzut pe carosabil, anunță Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române. În localitatea Șinteu, județul Bihor, precum și pe DN 22, între localitățile Tudor Vladimirescu și Scorțaru Vechi, județul Brăila, traficul a fost blocat din cauza copacilor căzuți. Situația similară se regăsește și pe DN 22C în localitatea Medgidia și DN 38 în localitatea Negru Vodă, județul Constanța, unde traficul se desfășoară pe un sens.

„Pentru că vântul bate cu putere în multe zone ale țării, recomandăm șoferilor să nu oprească sau să staționeze în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, care pot fi doborâți de rafalele puternice pe autovehicule sau chiar persoane”, conform comunicatului oficial.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu