HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Șofer în stare de ebrietate încearcă să treacă cu mașina peste polițiști într-o urmărire spectaculoasă la București.

Șofer în stare de ebrietate încearcă să treacă cu mașina peste polițiști într-o urmărire spectaculoasă la București.
Sursă foto: autoinsurancedeal.org

Un individ de 50 de ani, implicat într-un incident rutier în București și care a refuzat să oprească autovehiculul, a fost arestat după ce a încercat să lovească polițiștii cu mașina, conform Mediafax.

Forțele de ordine din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Brigada de Poliție Rutieră au pus sub acuzare joi un bărbat, în vârstă de 50 de ani, suspectat de comiterea infracțiunii de conducere pe drumurile publice sub influența alcoolului.

Poliția Capitalei a comunicat sâmbătă că evenimentul rutier s-a produs pe data de 10 noiembrie 2023, în jurul orei 10.30. În acele momente, agenți din cadrul Secţiei 24 Poliţie, aflați la datorie, au primit prin stația radio o solicitare din partea unui echipaj al Brigăzii de Poliție Rutieră. Echipajul era angajat în urmărirea unui vehicul condus de un individ implicat anterior într-un accident. Deoarece mașina suspectului a fost identificată ulterior și de către un echipaj al Secției 24 Poliție, s-a recurs la interceptarea acesteia și la încercarea opririi ei în trafic prin utilizarea semnalelor acustice și luminoase. Cu toate acestea, șoferul a ignorat semnalele și a continuat să se deplaseze.

„Ulterior, deși a fost oprit în dreptul unui imobil din Sectorul 5, șoferul a ignorat, și de această dată, dispozițiile polițiștilor, blocând portierele. Totodată, acesta a încercat să-și continue deplasarea, punând în pericol integritatea fizică a polițiștilor aflați lângă autoturismul său. Astfel, s-a procedat la spargerea geamului lateral al portierei stânga-față, moment în care șoferul a fost imobilizat și încătușat”, au declarat sâmbătă reprezentanții Poliției Rutiere.

La locul incidentului s-a prezentat un alt echipaj al Brigăzii de Poliție Rutieră care l-a supus bărbatului unui test cu aparatul etilotest. Rezultatul indicat a fost de 1,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Individul suspect a fost transportat la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” pentru recoltarea probelor biologice necesare determinarii alcoolemiei. În plus, cazul a fost preluat pentru investigare de către Brigada de Poliție Rutieră București. Pe baza dovezilor adunate în acest caz, la data de 16 noiembrie 2023, a fost decisă reținerea bărbatului pentru o perioadă de 24 de ore. Acesta va fi prezentat instanței cu propunere legală. Ancheta este continuată de către Brigada de Poliție Rutieră - Biroul Cercetări Infracțiuni Rutiere, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, în legatură cu infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin