HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Șoc în Londra - Individul care a inițiat Brexit-ul revine la Downing Street 10

Șoc în Londra - Individul care a inițiat Brexit-ul revine la Downing Street 10
Sursă foto: en.wikipedia.org

David Cameron, fostul lider al guvernului britanic, a primit luni un nou rol ca ministru de externe. Această numire neașteptată a fost făcută de actualul premier, Rishi Sunak, care și-a reorganizat echipa de conducere.

Reapariția lui David Cameron în prim-planul scenei politice britanice vine după ce acesta și-a dedicat ultimii șapte ani scrierii memoriilor sale și implicării în diverse afaceri, printre care se numără și Greensill Capital, o companie financiară care ulterior a dat faliment, conform Reuters.

Caderea Greensill a generat întrebări cu privire la cât de mult pot foștii lideri să-și folosească poziția pentru a influența deciziile guvernamentale. Aceasta după ce se pare că Cameron a luat legatura cu miniștrii în mod regulat în 2020 pentru a face lobby pentru companie.

Biroul premierului Sunak a anunțat luni că monarhul Charles a aprobat includerea lui Cameron în Camera superioară a parlamentului britanic, Camera Lorzilor. Acest lucru îi permite lui Cameron să revină în guvern ca ministru, chiar dacă nu mai este un membru votat al parlamentului.


David Cameron, acum în vârstă de 57 de ani, a condus Marea Britanie ca prim-ministru între 2010 și 2016. El s-a retras din funcție după rezultatul referendumului pentru Brexit, când cetățenii britanici au votat pentru retragerea țării din Uniunea Europeană.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu