HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Sindicatele sunt neliniștite de noua lege a pensiilor - Milioane de români vor fi afectați, vârsta de pensionare va crește din nou în 2030.

Sindicatele sunt neliniștite de noua lege a pensiilor - Milioane de români vor fi afectați, vârsta de pensionare va crește din nou în 2030.
Sursă foto: www.nineoclock.ro

Dumitru Costin, liderul Blocului Naţional Sindical, a exprimat miercuri nemulţumirea faţă de noul proiect legislativ aprobat de Guvern, care vizează reformarea sistemului public de pensii. El a criticat faptul că acest act normativ penalizează angajaţii activi şi a anunţat că va aduce la cunoştinţă Comisiei Europene incertitudinile generate de această lege.

Miercuri, Blocul Naţional Sindical a găzduit o conferinţă de presă pentru a discuta despre proiectul de Lege recent adoptat de Guvernul României, care propune modificări ale sistemului public de pensii.

„Vom sesiza Comisia Europeană în România asupra incertitudinilor pe care le aduce această lege. Am sesizat deja comisarul european pentru muncă! Singurii care beneficiază, pe termen scurt, de acest proiect sunt actualii pensionari aflaţi în plată. Nu pare să fie soluţia pe care o aşteptau lucrătorii din România! Pregătiţi-vă că în 2030 va fi crescută din nou vârsta de pensionare aşa cum arată lucrurile, odată cu adoptarea proiectului”, a declarat Costin.

Evenimentul s-a desfǎşurat la sediul organizației și l-a avut ca vorbitori principali pe președintele BNS, Dumitru Costin, și pe vicepreședintele BNS, Mircea Burlacu.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu