HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Sindicaliștii din Ministerul Muncii amenință cu grevă generală, ceea ce ar putea duce la blocarea neașteptată a legii pensiilor!

Sindicaliștii din Ministerul Muncii amenință cu grevă generală, ceea ce ar putea duce la blocarea neașteptată a legii pensiilor!
Sursă foto: promptmedia.ro

Reprezentanții sindicatelor afiliate la Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii transmit un avertisment privind declanșarea unei greve generale pe data de 27 noiembrie, în cazul în care revendicările lor legate de condițiile de muncă și salarizare nu vor fi rezolvate, conform Agerpres.

Primul protest este programat pentru ziua de miercuri, 22 noiembrie, când se va organiza o grevă de avertisment cu durata de două ore.

"În data de 22 noiembrie 2023, între orele 8:00 -10:00, membrii sindicatelor afiliate Federaţiei Sindicatelor din Ministerul Muncii vor iniția o grevă de avertisment ca formă de protest împotriva condiţiilor actuale de muncă, lipsei personalului, inechitabilității salariale şi neachitarea orelor suplimentare. Această acţiune face parte din demersurile noastre pentru a scoate la lumină problemele grave cu care ne confruntăm", se menţionează într-un comunicat al Federaţiei remis duminică seara AGERPRES.


Ei subliniază în document că au decis să recurgă la această metodă de protest pentru a atrage atenţia asupra problemelor pe care le-au raportat repetate ori clasei politice şi care au rămas fără soluţie.

"Avertizăm că, în lipsa unor soluţii prompte, vom fi nevoiţi să declanşăm greva generală în data de 27 noiembrie 2023. În cadrul grevei generale, vă anunţăm că activitatea în toate instituţiile noastre va fi suspendată pe perioadă nedeterminată. Din păcate, atitudinea clasei politice, măsurile adoptate și cele ignorate, comportamentul arbitrar - toate acestea au dus la această decizie drastică - grevă", accentuează comunicatul.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu