HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Serviciile decontate de stat ar putea fi limitate sau chiar întrerupte de către furnizorii de servicii medicale private.

Serviciile decontate de stat ar putea fi limitate sau chiar întrerupte de către furnizorii de servicii medicale private.
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private, cunoscut sub numele de PALMED, își exprimă preocuparea în legătură cu situația curentă a plăților pentru serviciile medicale oferite de furnizori. În prezent, plățile parțiale nu ating 70% din valoarea facturilor emise pentru serviciile realizate în luna octombrie.


"Este esențial să accentuăm că furnizorii din sectorul privat au un rol vital în garantarea accesului pacienților la servicii medicale de calitate, efectuate prompt. Problema plăților parțiale și întârziere amenință capacitatea de a furniza aceste servicii și de a satisface cerințele pacienților. Furnizorii de servicii medicale private pot fi forțați să reducă sau chiar să oprească serviciile compensate de stat, în viitorul apropiat, datorită lipsei de fonduri financiare. Aceasta ar putea avea un efect distructiv asupra accesului la îngrijiri medicale pentru mulți pacienți, la nivel național", comunică PALMED.


PALMED cere Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) să trateze această problemă într-un mod transparent și să efectueze integral plățile restante pentru luna octombrie.


"Suntem dispuși să colaborăm atât cu CNAS, cât și cu alte instituții implicate în acest proces, pentru a identifica soluții fezabile și durabile. Facem apel la Guvernul României și la CNAS să asigure un cadru de predictibilitate pentru plata serviciilor care au fost și continuă să fie realizate în luna noiembrie, dar și în legătură cu cele care urmează să fie efectuate în ultima lună din acest an", încheie reprezentanții PALMED.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu