HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Șeful consilierilor USR din Consiliul Local Iași solicită demisia conducătorilor filialei și reînceperea procesului de desemnare a candidatului pentru Primăria Iași.

Șeful consilierilor USR din Consiliul Local Iași solicită demisia conducătorilor filialei și reînceperea procesului de desemnare a candidatului pentru Primăria Iași.
Sursă foto: USR

Consilierul USR, Răzvan Timofciuc, cere demisia liderilor USR Iaşi, argumentând că filiala a ajuns într-un impas după ce, marţi, doi consilieri USR şi-au depus demisiile din partid. În plus, el solicită reluarea procedurilor pentru desemnarea candidatului USR la Primăria Iaşi, conform news.ro.

Răzvan Timofciuc a postat pe Facebook că numărul consilierilor locali care părăsesc partidul în acest mandat a crescut la patru după demisiile recente ale lui Iulian Huşanu şi Maria Carcea. El critică "modul dezastruos, discreţionar şi falimentar prin care nişte băieţei rupţi de realitate conduc partidul".

"Actuala conducere a USR Iaşi a dus partidul într-o fundătură. Am tăcut public în ultimul an şi jumătate de cnd practicile interne de conducere s-au degradat, în speranţa că se poate face ceva", a declarat Răzvan Timofciuc care este și lider al grupului de consilieri locali ai USR.

Timofciuc solicită retragerea liderilor actuali ai USR Iaşi și restructurarea procesului prin care se desemnează candidatul filialei pentru primarie.

El susține că senatorul Marius Bodea a fost numit candidat al USR pentru Primăria Iaşi "în urma unei mascarade la care au participat 40 de membri aduşi cu arcanul".

Marţi, doi consilieri locali USR Iaşi au anunţat că părăsesc partidul și Consiliul Local, unul dintre ei afirmând că se va alătura partidului deputatei Cosette Chichirău.

Consilierul USR Iulian Huşanu a declarat în cadrul şedinţei Consiliului Local că partidul nu mai reflectă idealurile care l-au determinat să intre în politică și astfel a decis să demisioneze din această formaţiune.

Maria Carcea, consilier USR, a făcut un gest similar. Ea a anunţat că își dă demisia din funcție, dar nu a menționat dacă se va înscrie în partidul deputatei Cosette Chichirău.

Noul partid al deputatei Chichirău va fi lansat, cel mai probabil, în luna noiembrie.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu