HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Șeful Comisiei de Politică Externă din Senatul României aplaudă sugestia CE referitoare la Ucraina și Moldova

Șeful Comisiei de Politică Externă din Senatul României aplaudă sugestia CE referitoare la Ucraina și Moldova
Sursă foto: RFI.ro

Senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă din Senatul României, își exprimă aprecierea față de decizia istorică luată de Comisia Europeană pe data de 8 noiembrie a.c. Aceasta recomandă începerea negocierilor pentru aderarea la Uniunea Europeană cu Ucraina și Republica Moldova, precum și acordarea statutului de candidat la aderare pentru Georgia.


"Decizia de astăzi a Comisiei Europeane este rezultatul evaluării progreselor obținute pe calea reformelor de către aceste două state și reprezintă un reper important pentru parcursul european al Republicii Moldova și al Ucrainei, precum și al Georgiei," a afirmat senatorul Titus Corlățean.


Senatorul a subliniat faptul că aderarea Republicii Moldova la UE este un obiectiv strategic pe care România l-a susținut activ în timp, prin eforturi continue atât la Bruxelles, ca membru UE, cât și în relațiile cu autoritățile din Chișinău.


Anunțul recent al Comisiei Europene demonstrează că Republica Moldova se află pe o cale corectă spre aderarea la UE. "România va continua să lucreze strâns atât cu statele membre UE și cu instituțiile europene, cât și cu autoritățile de la Chișinău în vederea atingerii acestui obiectiv," a declarat președintele Comisiei pentru politică externă, senatorul Titus Corlățean.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin