HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Ședința de tranzacționare de joi s-a încheiat în creștere pe Bursa din București.

Ședința de tranzacționare de joi s-a încheiat în creștere pe Bursa din București.
Sursă foto: patriabank.ro

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat joi sesiunea de tranzacţionare cu o creştere, totalizând schimburi în valoare de 76,95 milioane de lei (15,5 milioane de euro).

Indicele principal BET a înregistrat o apreciere de 0,04%, atingând valoarea de 14.217,14 puncte. De asemenea, indicele BET-Plus care reflectă evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni listate pe Bursă, a consemnat un avans de 0,05%, potrivit Agerpres.

În contrast, indicele blue-chip extins BET-XT ce cuprinde cele mai lichide 25 de titluri, a înregistrat un declin ușor cu 0,02%. În paralel, indicele SIF-urilor - BET-FI a suferit o depreciere cu 0,4% din valoare.

Indicele BET-BK - indicatorul performanței fondurilor de investiții - a finalizat sesiunea în scădere cu 0.12%. Pe aceeași linie s-a situat și indicele BET-NG care monitorizează evoluția celor zece companii energetice și utilitare și care s-a închis pe minus cu un procentaj de 0.22%.

De altfel și Indicele BET AeRO ce include cele mai reprezentative 20 companii listate pe piața AeRO, a consemnat o depreciere de 0.20% la finalul sesiunii.

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Digi Communications au fost cele mai tranzacţionate cu un volum de 23,48 milioane de lei. Acestea au fost urmate de titlurile Romgaz care au generat schimburi în valoare de 11,05 milioane de lei și acțiunile Fondul Proprietatea - cu tranzacții în valoare de 7,29 milioane de lei.

Acţiunile Condmag s-au evidențiat prin cea mai bună evoluţie, apreciindu-se cu 12,5%. Următoarele în top au fost titlurile UCM Reşiţa (+6,49%) şi Carbochim (+4,11%).

În schimb, cele mai mari scăderi le-au avut acţiunile Compania Energopetrol (-15%), Electroargeş (-3,55%) şi Prefab (-2,63%).

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu