HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Ședința de miercuri de la Bursa din București s-a încheiat în scădere.

Ședința de miercuri de la Bursa din București s-a încheiat în scădere.
Sursă foto: patriabank.ro

Sesiunea de tranzacționare de miercuri s-a încheiat cu o depreciere pe Bursa din București.

Pe Piaţa Reglementată, companiile cu cel mai mare volum de tranzacții au fost Romgaz, având un rulaj de 22,3 milioane de lei, Hidroelectrica, cu 14,7 milioane de lei și OMV Petrom - 13,9 milioane de lei.

Indicele principal BET a înregistrat o scădere cu 0,09%, ajungând la 14.651,26 puncte. În același timp, indicele BET-Plus care reflectă performanța celor mai lichide 37 de acţiuni listate la Bursă a marcat o descreștere similară.

Indicele extins al companiilor blue-chip BET-XT (care include cele mai lichide 25 de titluri) a consemnat o scădere cu 0,04%, în timp ce indicele SIF-urilor (BET-FI) a rămas constant.

Indicele BET-BK, folosit ca etalon pentru randamentul fondurilor de investiţii, a terminat sesiunea în declin cu 0.06%. Indicele BET-NG care evaluează performanța celor zece companii energetice și utilitare listate la bursă a pierdut 0.19% din valoare.

În contrast, indicele BET AeRO care cuprinde 20 de companii reprezentative pe piaţa AeRO a încheiat ziua în creștere cu 0,17%.

Acţiunile Conted (+14,77%), Zentiva (+12,1%) și Artego (+7,43%) au avut cele mai bune performanțe.

În schimb, acţiunile Energopetrol (-9,58%), Bermas (-5,97%) și Romcarbon (-4,95%) au consemnat cele mai semnificative scăderi.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu